COD PORTOCALIU ȘI GALBEN de inundații în Timiș și Caraș-Severin. Vezi harta...

COD PORTOCALIU ȘI GALBEN de inundații în Timiș și Caraș-Severin. Vezi harta cu râurile vizate

0
DISTRIBUIȚI

10605832_10152559665529070_133504890_oAutoritățile au intrat în alertă după ce hidrologii au emis o avertizare de cod portocaliu și una de cod galben pe răurile din județele Timiș și Caraș-Severin unde se pot produce inundaţii locale, ca urmare a scurgerilor pe versanţi şi a viiturilor rapide.

Potrivit avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor(INHGA), sub cod portocaliu de inundații se află cursul inferior al râului Moravița și râurile din bazinele hidrografice, Bega-bazin superior și Bârzava.


Începând de astăzi, 8 august, de la ora 11.00 și până mâine, 9 august,  la ora 12.00 se pot produce inundații pe cursul inferior al răului Moravița. În atenția hidrologilor se află și râurile din bazinele hidrografice, Bega-bazin superior, Bârzava, Moraviţa care se află sub cod portocaliu până mâine la ora 15.00.

De asemenea, a fost emis și un cod galben pe râurile din bazinele hidrografice Bega (bazin mijlociu), Timiş superior, Caraş, Cerna care este valabil până mâine la ora 12.00. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţii de grad inferior ai acestor râuri, a precizat INHGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.