HALUCINANT Contrând Curtea de Conturi, Primăria Timișoara recunoaște că decontează servicii prestate...

HALUCINANT Contrând Curtea de Conturi, Primăria Timișoara recunoaște că decontează servicii prestate prin muncă la negru

2
DISTRIBUIȚI

 

primaria timisoara

Publicarea de către PRESSALERT.ro a informațiilor explozive din raportul Curții de Conturi după controlul de la Primăria Timișoara a provocat mare deranj administrației conduse de Nicolae Robu. Chiar dacă în articole există și punctul de vedere al primarului Timișoarei din raport, astăzi, a fost transmis un comunicat de presă replică semnat Primăria Municipiului Timișoara care are,  însă, tot textul la persoana întâi, stilul Robu fiind inconfundabil. Concluziile Curții de Conturi legate de modul în care s-au făcut decontările pentru întreținerea spațiilor verzi către firma Rogera SRL, carea aparține aparține familiei lui Răzvan Anheliuc, lider la TNL Timiș și șef de cabinet al senatorului liberal Ben-Oni Ardelean, sunt contestate printr-un atac la adresa unuia dintre cei patru auditori care au semnat raportul de control. ” O auditoare a Curţii de Conturi -numita Ciulei, dată afară din Curtea de Conturi cu câţiva ani în urmă pt incompetenţă şi conduită abuzivă, „calităţi” dovedite din plin şi în misiunea de la PMT- susţine, însă, că decontarea nu a fost corectă întrucat firmele de întreţinere nu au suficient personal propriu ca să fi putut efectua acele lucrări nici dacă ar fi lucrat în totalitate la ele, 8 ore pe zi în toate zilele legal lucrătoare. Precizez ca Primăria nu plăteste ore-om -ar fi cumplit de păgubos să plătească pauze lungi şi dese ale unei cohorte de oameni-, ci volum de lucrări, indiferent în ce condiţii au fost ele efectuate (mecanizat, cu program de lucru prelungit, cu forţă de munca închiriată, cu zilieri, „la negru”, etc.). Dacă firmele au procedat ilegal -şi eu nu exclud asta, dar nici nu pot acuza-, instituţiile specializate ale statului trebuie să constate şi să le pedepsească conform legii.


(…) este evident că suntem în faţa unei comenzi politice pusă în practică de acea auditoare reangajată după ce a fost dată afară, transferată recent, cu misiune, din Caraş-Severin în Timiş, prin cooperarea liderilor PSD din cele doua judeţe”, se arată în comunicat.

Interesant este că municipalitatea nu contestă nici măcar cu o propoziţie concluziile Curţii de Conturi din acelaşi raport legate de decontările din contractul cu firma Tradecomia SRL, aparţinând unui apropiat al europarlamentarului PNL Cristian Buşoi, unde s-a stabilit că Primăria Timişoara a fost prejudiciată cu peste un milion de lei prin umflarea devizelor la anumite capitole şi de 12 ori faţă de preţul pieţei. Cât priveşte achiziţionarea subpasajului Victoriei şi prejudiciul adus prin diferenţa de preţ la care s-a vândut şi apoi s-a redobândit prin schimbul de terenuri şi aici se contestă raportul, afirmându-se  „Consiliul Local -si nu Primarul, Primarul neavând nicio prerogativă decizională în speţă !- a aprobat schimbul în condiţiile propuse de Comisia de negociere cu terţii”. Ce nu spune comunicatul, dar apare în raportul Curţii de Conturi – primarul a participat la şedinţele comisiei de negociere, deciziile în consiliul local s-au luat ulterior acestor şedinţe şi au fost susţinute de Robu, iar, după preluare, proprietatea primăriei este într-o stare dezastruoasă, contrar celor din procesul de predare – primire a spaţiului.  Concluzia este una în stilul deja cunoscut „nici la spaţii verzi, nici la subpasaj, nu este vorba de NICIUN PREJUDICIU ci, dimpotrivă, de o mult mai bună servire a interesului public decât sub alte administraţii!”  

2 COMENTARII

  1. Tovarase coleg de partid, Robule !
    Abia astept sa imi fi coleg de celula.. Stii cat de urat e aici, singur?
    Daca vii si tu, mai schimbam o vorba, o septica, ma inveti si pe mine sa cant la chitara.
    Hai la mulți ani sa avem Robule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.