Inspectorul general adjunct care a fraudat BAC-ul, Mihai Spânu, și profesoara de...

Inspectorul general adjunct care a fraudat BAC-ul, Mihai Spânu, și profesoara de română, Lavinia Biț, au fost trimiși în judecată. De câte infracţiuni sunt acuzați

1
DISTRIBUIȚI

spanuProcurorii arădeni au finalizat rechizitoriul şi i-au trimis în judecată pe fostul inspector şcolar general adjunct din Arad, Mihai Spânu, şi pe profesoara de limba română Lavinia Biţ, de la Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu” din Arad, acuzaţi de trafic de influenţă după ce au fost prinși cu șpagă la BAC. Inspectorul Mihai Spânu este acuzat de trafic de influenţă în 23 de cazuri.


El a primit bani pentru a ajuta candidaţi să promoveze examenul de bacalaureat. Lavinia Biţ este acuzată în opt cazuri.

În fața anchetatorilor, Spânu şi-a recunoscut faptele și a cerut Tribunalului Arad să îi fie înlocuită măsura arestării la domiciliu cu cea a controlului judiciar, însă judecătorii au respins cererea. În acelaşi dosar a mai fost implicat şi fostul inspector şcolar Simona Crâsnic, care, însă, este cercetată într-un dosar separat, după ce procurorii au disjuns cauza. Crâsnic şi Biţ sunt cercetate în stare de libertate.

Surse din cadrul anchetei susțin că în același dosar vor mai fi cercetate aproximativ 100 de persoane, de la profesori intermediari ai mitei, la părinţi ai unor candidaţi care au plătit pentru promovarea examenului de bacalaureat.

1 COMENTARIU

  1. Mai, dar de ce nu-i luati pe toti, sa se termine odata cu mizeriile astea ? Si pe ai nostri, de la Timis, cand ii luati la intrebari ? Chiar nu se stie ? Hai, sa fim seriosi ! Lasati exemplele, sa trecem la treaba !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.