Mutarea Coloanei Fidelităţii, din nou în atenţia timişorenilor. Nicolae Robu explică de...

Mutarea Coloanei Fidelităţii, din nou în atenţia timişorenilor. Nicolae Robu explică de ce s-a împotmolit proiectul

0
DISTRIBUIȚI

coloana fidelitatii timisoara expres

Anunţul primarului Timişoarei cu privire la reluarea în forţă a lucrărilor pe şantierele Timişoarei, graţie celor câteva zile de vreme bună, a stârnit curiozităţi în rândul timişorenilor.


Unul din subiectele fierbinţi ale ultimelor luni, mutarea Coloanei Fidelităţii în Piaţa Bălcescu, a revenit astfel în atenţia locuitorilor urbei de pe Bega care au dorit să ştie când va avea loc reamplasarea monumentului. „Se lucrează la restaurarea Monumentului Fidelităţii, dar pentru mutare avem nevoie de aprobări de la Ministerul Culturii şi…”, a răspuns Robu la întrebarea unui timişorean. În replică omul i-a scris edilului că „eu locuiesc chiar în zona P-ţa Bălcescu (str. C.Baran) şi acum interesecţia arată foarte bine şi funcţional….Felicitări !.Multumiri !….Sperăm să se rezolve cu bine şi partea „simbolică-istorică”. Nu există timişorean care să nu cunoască monumentul şi care să nu se fi întrebat de ce nu e pus în valoare. E o „imagine” care face parte din identitatea oraşului şi s-ar potrivi bine în P-ța Bălcescu (adica e ceva semnificativ cultural-istoric nu vre-o aiureală comercială sau modernistă de care nu i-ar pasa nimănui daca ar fi pusă)…Sperăm sa se rezolve cu bine până la urmă….”.

Pe acest subiect, primarul Nicolae Robu a purtat discuţii aprinse cu membrii UDMR Timiş, care au ameninţat inclusiv cu proteste în stradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.