Palada îşi prezintă scuzele publice celor care au fost „ofensaţi” de exprimarea...

Palada îşi prezintă scuzele publice celor care au fost „ofensaţi” de exprimarea sa pe Facebook

0
DISTRIBUIȚI

mirel palada

Consilierul de stat Mirel Palada, purtător de cuvânt al Guvernului, şi-a prezentat, marţi, „scuzele publice celor care s-au simţit ofensaţi de maniera” în care s-a exprimat „pe pagina personală de Facebook zilele trecute la adresa unor jurnalişti”, scrie Mediafax. „Respect dreptul la liberă exprimare al fiecărui jurnalist şi consider esenţial rolul presei într-o democraţie. Cât voi fi purtător de cuvânt al guvernului voi aprecia munca făcută cu onestitate de către jurnalişti şi voi face tot ce îmi stă în putere să apăr principiile profesionalismului, responsabilităţii sociale, toleranţei, bunului-simţ si apărării democraţiei statului de drept”, se spune într-o scrisoare adresată preşedintelui interimar al Clubului Român de Presă, Indira Crasnea de către oficialul guvernului, scisoare scanată şi postată pe pagina de Facebook a lui Palada. Răspunsul lui Mirel Palada vine după ce Clubul Român de Presă a solicitat premierului Victor Ponta ca purtătorul său de cuvânt să prezinte scuze publice ca urmare a unei postări de pe Facebook ofensatoare la adresa jurnaliştilor.

Prezentarea de scuze publice de către Mirel Palada „este un gest necesar”, limbajul său la adresa jurnaliştilor fiind „inadecvat poziţiei şi responsabilităţilor sale publice”, se spunea într-o scrisoare trimisă, luni, premierului Victor Ponta, de Clubul Român de Presă (CRP). „Vă scriu cu îngrijorare în legătură cu atitudinea exprimată recent pe o retea de socializare de către consilierul dumneavoastră, domnul Mirel Palada faţă de jurnalişti, în general, pornind de la cazul special al unui coleg de la portalul Gândul, parte a Mediafax Group (membru al Clubului Român de Presă).


Domnul Palada, care îndeplineşte atribuţiile purtătorului de cuvânt guvernamental, recidivează într-un fel care arată că este inadecvat poziţiei şi responsabilităţilor sale publice şi care face deservicii majore comunicării între guvernul unei ţări membre a Uniunii Europene şi comunitatea jurnaliştilor.(…)Apreciez că prezentarea de scuze publice de către domnul Palada este un gest necesar, care ar semnifica întoarcerea spre o dorită normalitate.De asemenea, cred că măsurile care ar putea fi luate în interiorul guvernului, în spiritul unor relaţii funcţionale jurnalişti-autorităţi, sunt binevenite”, se spunea în scrisoarea trimisă de preşedintele Clubului, în numele acestei asociaţii profesionale.

Săptămâna trecută, Palada a avut pe pagina de Facebook o postare cu următorul conţinut: „Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi”.

Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Palada a fost ştearsă, dar deja existau numeroase reacţii în rândurile ziariştilor, dar şi din partea unor partide de opoziţie.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că i-a transmis purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, că nu e de acord cu modul în care se exprimă şi că acesta urmează să decidă dacă respectă standardele şi rămâne în Executiv, întrucât nu are nevoie de un Sebastian Lăzăroiu la Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.