Clădirile inspectoratului şcolar şi a fostului liceul de arte vor fi DEMOLATE....

Clădirile inspectoratului şcolar şi a fostului liceul de arte vor fi DEMOLATE. Cum vrea să profite Primăria Timișoara de acest lucru pentru a fluidiza traficul

2
DISTRIBUIȚI

arte plastice

Consilierul local PNL Ciprian Jichici a anunţat că imobilul în care și-a desfășurat activitatea Liceul de Arte Plastice, aflat chiar în centrul Timișoarei,peste drum de Primăria Timişoara, va fi demolat. Astfel, pe acest teren, reprezentanții municipalității intenționează să lărgească la patru benzi Bulevardul 20 Decembrie 1989.

Ciprian Jichici a explicat, astăzi, că “la începutul anului 2014, consiliul local a dat o hotărâre prin care a împuternicit Executivul Primăriei să realizeze un acord cu proprietarii terenului cuprins între străzile Mihai Eminescu – C.D. Loga – Patriarh Miron Cristea – 20 Decembrie 1989 privind cedarea unei suprafeţe de teren de aproximativ 400 de metri pătraţi necesară lărgirii la patru benzi a bulevardului 20 decembrie 1989, pe porţiunea cuprinsă între bulevardele Loga şi Mihai Eminescu. Unul dintre impedimentele care a existat este cel legat de clasificarea zonei respective, cultural şi monumental”.

Consilierul local liberal spune că, în urmă cu câteva zile, Ministerul Culturii a acceptat ca această zonă să nu mai fie protejată, motiv pentru care toate clădirile aflate pe acel teren urmează să fie demolate.


“Suprafeţele de teren pot fi dezmembrate, iar Primăria va putea primi cu titlu de donaţie, din partea proprietarilor, suprafaţa necesară pentru extinderea bd. 20 Decembrie 1989. Este un prim pas extrem de important în vederea optimizării căilor de acces către viitorul Inel 1 de circulaţie din Timişoara. Dacă clădirea în care a funcționat Liceul de Arte Plastice și cea în care funcționează Inspectoratul Școlar Timiș vor fi demolate total sau parţial rămâne la latitudinea proprietarilor terenului respectiv. Dar cel puţin o aripă a Liceului de Artă va trebui demolată”, a mai precizat Ciprian Jichici.

Potrivit primarului Nicolae Robu, lărgirea benzilor de circulație de pe B-dul 20 Decembrie 1989 va face parte din Inelul 1 de circulație, în care este cuprins și pasajul subteran din Piața Victoriei. “Subpasajul va trece pe sub parcarea Modex. Se va intra în subpasaj de pe Republicii și se va ieși în zona palmierilor. Vom avea sens unic în jurul centrului istoric, acest inel va asigura o conectivitate între orice punct din oraș. De asemenea, vom extinde zona pietonală”, a explicat Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. Grozav, asta trebuia facut acum 20 de ani ! Sper insa ca nea Robu sa nu le dea proprietarilor in compensatie vreun teren special ca in cazul acvariului din centru. Poate le da in loc piata Badea Cirtan sau cine stie ce altceva. Sper ca nu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.