Horia Pleș, șeful secției de neurochirurgie a Spitalului Județean Timişoara, acuzat de...

Horia Pleș, șeful secției de neurochirurgie a Spitalului Județean Timişoara, acuzat de incompatibilitate și conflict de interese de către ANI. De ce va fi anchetat într-un dosar PENAL

8
DISTRIBUIȚI

dr.horia-plesȘeful Secție – Secția Clinică Neurochirurgie –  Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara și patron al clinicii de neuro-imagistică Neuromed, Horia Pleș, este acuzat de incompatibilitate și conflict de interese de natură penală de către Agenția Națională de Integritate. ANI a stabilit că Pleș se află în stare de incompatibilitate, începând cu data de 01 martie 2011, întrucât, simultan cu funcția de Șef al Secției Clinice de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara exercită și funcția de administrator al mai multor societăți comerciale și al unei societăți civile medicale, încălcând, astfel, dispozițiile art. 184, alin. 12 din  Legea  nr. 95/2006 raportate la dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) din  Legea  nr. 95/2006. „De asemenea, întrucât societatea civilă medicală în cadrul căreia atât persoana evaluată, cât și soția acestuia dețin calitatea de asociat, a stabilit relații comerciale cu Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, în cadrul căruia persoana evaluată deține funcția de șef de secție, Horia Pleș a încălcat și regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală”, se arată în comunicatul ANI.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de dispozițiile art.


301, alin. (1) din Codul penal.

În 2011, în urma unui control al ministerului sănătății, care a constatat în raport același lucru ca și ANI, Horia Pleș a considerat că i s-a făcut o mare nedreptate și a trimis o scrisoare deschisă fostului ministru Eugen Nicolăescu, postată pe site-ul www.neuromed.ro. “Am fost numit șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara în luna decembrie 2011. Eventuale incompatibilități sau conflicte de interese se pot analiza doar începând cu acea lună. Nu înțeleg motivele pentru care vă referiți la fapte anterioare care ar releva un conflict de interese în care m-aș fi aflat, desi nu intram sub incidența dispozițiilor legale privitoare la conflictele de interese. (…) “Neuromed” a realizat diagnostic imagistic pentru pacienți la solicitarea Spitalului Clinic de Urgență Județean, în anul 2012, doar cu totul ocazional, mai exact 12 cazuri în întregul an, cu excepția următoare: în luna martie 2012, aparatura de diagnosticare imagistică a Spitalului Județean Timișoara a fost defectă, neputând fi utilizată, și, în aceste condiții, pentru a rezolva situația de urgență în care se afla Spitalul Județean, SCM “Neuromed” a acceptat preluarea, chiar fără contract, a 200 pacienți trimiși pentru diagnosticare de medici angajați ai Spitalului Județean Timișoara, în perioada 14 – 26 martie 2012”, explica Horia Pleș.

8 COMENTARII

 1. Asa-i trebuie daca nu a plecat in strainatate la timp, sau nu s-a facut procuror sau judecator, sa primeasca, pe langa altele, un salariu mai mare decat tot ce a visat el, inclusiv bacsisul de la bolnavi sau „ciupelile” din propriile firme. Lasa ca o sa-l judece acestia incat va ramane ca un lobotomizat.

  Iar pe bolnavi ii va trata si opera Any, femeia de serviciu… si inca ce serviciu ne face!

 2. Dl.DR. PLES este nr. 1 in neurochirurgie TIMIS compatibil cu cei mai tari din EUROPA. Asta e marea problema ca este sef .este ca este cel mai buin. Citi oameni simpli a vinecat la viata lui nu are fire de par in cap, CREIERUL nu este picior sau mina Pacat ca ne ocupam de ce nu trebuie. Siint comvins ca a operat foarte multi MAGISTRATI in viata .Gunoaiele de medici colegii domnului PLES au reclamat , O sa le vie si lor rindul. Asta e ROMANIA

 3. dr. Ples este un criminal..inca liber.daca vreti sa aflati de capabilitatile dl-ui dr. ,vb cu pacientii operati la Szeged.acolo veti afla adevarata lui valoare.

  • … iar daca vom vorbi cu pacientii tratati la AKH Viena vom afla, probabil,l ce slabi sunt cei de la Szeged, asta daca nu vom discuta cu cei ce au avut „norocul” (in sensul ca a fi bolnav nu pote fi in niciun caz un noroc, oriunde in lume) de a „vizita” Johns Hopkins Hospital din Baltimore, Maryland, si am afla ca tot restul lumii nu prea conteaza.

   In realitate este vorba de resursele alocate de o societate pentru diferitele domenii. Se pare ca la noi conteaza circul, fie el si judiciar. Asta dorim, asta avem.

 4. Dl Dr. Horia Ples in ochii mei este cel mai bun neurochirurg din Romania, de altii nu stiu ca nu am avut de a face cu ei da nici nu vreau sincer, am avut o tumoare pe creierul mic si dansul m-a operat, pot sa zic ca mi-a salvat viata… dupa operatie trebuia sa invat sa umblu iar sa scriu si etc dar asta detine de recuperare… el a facut tot ce a putut si ce a facut a fost foarte bine facut si foarte necesar, imi pare rau ca sectia unde el este sef este o mizerie, maicamea facea curat in camera si sa nu uitam ca pe sectia respectiva ajungeau oameni operati pe creier si nu la genunchi… de medicii din Timisoara sunt foarte multumit dar conditiile din spitale sunt jalnice.

 5. Dl. Dr. Horia Ples in ochii mei este cel mai bun si cel mai simtit neurochirurg din Romania, cu altii n-am avut de a face doar cu el, am avut o tumoare pe creierul mic si dansul m a operat, pot sa zic ca mi-a salvat viata, ce a facut a fost necesara si facuta bine, dupa operatie trebuia sa invat sa umblu sa scriu si etc… dar asta detine de recuperare, sectia ar trebui anchetata nu pe el !!!!!!!!! unde maicamea facea curat in camera si sa nu uitam acolo ajungeau oameni operati pe CREIER nu la apendic, medicamente NIMIC !! TOTUL TREBUIA CUMPARAT, deci sunt foarte multumit de lucrare facuta dar m-am simtit ca in IAD pe sectie

 6. Dl. Dr. Horia Ples in ochii mei este cel mai bun si cel mai simtit neurochirurg din Romania, cu altii n-am avut de a face doar cu el, am avut o tumoare pe creierul mic si dansul m a operat, pot sa zic ca mi-a salvat viata, ce a facut a fost necesara si facuta bine, dupa operatie trebuia sa invat sa umblu sa scriu si etc… dar asta detine de recuperare, sectia ar trebui anchetata nu pe el !!!!!!!!! unde maicamea facea curat in camera si sa nu uitam acolo ajungeau oameni operati pe CREIER nu la apendic, medicamente NIMIC !! TOTUL TREBUIA CUMPARAT, deci sunt foarte multumit de lucrarea facuta dar m-am simtit ca in IAD pe sectie

 7. Dl. Dr. Horia Ples in ochii mei este cel mai bun si cel mai simtit neurochirurg din Romania, cu altii n-am avut de a face doar cu el, am avut o tumoare pe creierul mic si dansul m a operat, pot sa zic ca mi-a salvat viata, ce a facut a fost necesara si facuta bine, dupa operatie trebuia sa invat sa umblu sa scriu si etc… dar asta detine de recuperare, sectia ar trebui anchetata nu pe el !!!!!!!!! unde maicamea facea curat in camera si sa nu uitam acolo ajungeau oameni operati pe CREIER nu la apendic, medicamente NIMIC !! TOTUL TREBUIA CUMPARAT, deci sunt foarte multumit de lucrarea facuta dar m-am simtit ca in IAD pe sectie, papa: nu ai avut de a face cu el si nu te-a tratat, deci nu e nevoie sa zici nimic !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.