Percheziții la traficanții de obiecte de artă de patrimoniu din trei județe....

Percheziții la traficanții de obiecte de artă de patrimoniu din trei județe. Ce valoare au bunurile căutate

0
DISTRIBUIȚI

politia generice mascati descinderi 09_resize

Traficanții de obiecte de patrimoniu au ajuns în atenția poliției. Azi dimineață poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției Timiș au declansașat o serie de percheziţii în trei judeţe, la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu obiecte de patrimoniu.  Potrivit oamenilor legii acţiunea vizează depistarea şi ridicarea unor bunuri a căror valoare depăşeşte un milion de euro.

”Azi, 11 septembrie a.c., în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Timiş, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, efectuează trei percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş, Hunedoara şi Mehedinţi, la persoane bănuite de export ilegal de obiecte de patrimoniu.


Acţiunea vizează trei persoane cu vârste între 29 şi 56 de ani, bănuite că, în perioada iunie – august a.c., ar fi deţinut şi încercat să valorifice, în ţară şi în străinătate, bunuri din patrimoniul cultural mobil, respectiv un vas neolitic şi o vioară veche”, a declarat Mirela Drăghicioiu, ofițerul de presă al Poliției Timiș.  Activităţile se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Mehedinţi şi I.P.J. Hunedoara.

Poliţiştii încearcă acum depistarea şi ridicarea bunurilor a căror valoare este de peste un milion de euro. De asemenea, vor fi puse în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. Anchetatorii cercetează  dacă nu cumva rețeaua vindea și obiecte sustrase de la Muzeul Banatului din Timișoara, fiind de notorietate faptul că inventarul instituției este păstrat în condiții defectuoase.

În cauză, faţă de cei trei se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălare de bani, export ilegal de obiecte de patrimoniu şi tăinuire.

Polițiștii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.