Primarul Nicolae Robu solicită Gărzii de Mediu să găsească poluatorii din Timișoara

Primarul Nicolae Robu solicită Gărzii de Mediu să găsească poluatorii din Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

protest timisoara poluare 3

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a solicitat, astăzi, și în mod oficial, Gărzii de Mediu Timiș să identifice toți poluatorii din oraș, astfel încât să se poată lua măsurile necesare “pentru stoparea acestei stări de fapt absolut inacceptabile”. Edilul șef a luat decizia de a sesiza Gărda de Mediu după ce timișorenii s-au plâns în repetate rânduri de mirosurile urâte simțite în atmosfera orașului în cartiere precum Calea Lipovei, Cartierul Soarelui sau Calea Buziașului, mai ales pe timpul nopții. “Vă rog, în calitatea mea de Primar al Municipiului, să faceţi uz de toate prerogativele, cunoaşterea şi logistica de care dispuneţi pentru identificarea neechivocă a poluatorilor, astfel încât să le putem cere, pe bază de probe, să ia măsuri concrete pentru stoparea acestei stări de fapt absolut inacceptabile”, explică Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a ținut să precizeze, în sesizarea făcută Gărzii de Mediu, că li se va solicita poluatorilor să prezinte un plan de măsuri, iar în cazul în care nu-l vor respecta, riscă să nu-și mai poată desfășura activitatea în Timișoara.


“Facem precizarea că vom solicita respectivilor poluatori să ne prezinte planul de măsuri sub formă de scadenţar, cu obiective reprezentând indicatori măsurabili şi termene precise, iar în cazul -pe care noi nu ni-l dorim!- în care nu o vor face, respectiv în care planul angajat nu va fi respectat, suntem ferm hotărâţi să iniţiem demersurile pentru interzicerea activităţii lor pe raza municipiului Timişoara. Ne interesează să avem investiţii industriale în oraşul nostru, pe care-l vrem cel mai puternic pol economic al euroregiunii noastre, ne interesează locurile de muncă, venituri cât mai mari la bugetul local şi la bugetele centralizate, dar, mai mult decât orice, ne interesează sănătatea timişorenilor şi confortul lor”, a conchis Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. Minte Robu asta de ii creste nasul ca la Pinochio.In 3 aprilie spunea ca fabrica nu aduce nici un disconfort timisorenilor. Acuma recunoaste. Ce s-a intamplat domn Primar? Au trecut 5 luni si firma v-a intors spatele inainte de alegeri ??? Ce ne este si cu sponsorii astia neseriosi? Primarului ii pasa ii cot de confortul timisorenilor . Grija lui este campania electorala.

  2. Corect.
    Daca ii pasa, facea lucrurile bine, de la inceput.
    Interesul mascat din spatele bunelor intentii….
    Dar asa sunt toti! Sa nu va amagiti cumva ca exista vreunul dintre ei, oricare ar fi, caruia sa ii pese cu adevarat de tine, omule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.