Spitalul Județean Timișoara a salvat 1,6 milioane de vieți în 40 de...

Spitalul Județean Timișoara a salvat 1,6 milioane de vieți în 40 de ani. Cum va fi marcată aniversarea a patru decenii de funcționare neîntreruptă

0
DISTRIBUIȚI

Viețile a peste 1,6 milioane de oameni au fost salvate în cel mai mare spital din vestul țării, de la înființare și până în prezent. Spitalul Județean Timișoara împlinește 40 de ani de activitate neîntreruptă în această toamnă, motiv pentru care se pregătește de sărbătoare. Astfel, la mijlocul lunii noiembrie vor avea loc o serie de manifestări pentru a marca acest moment, la care sunt invitați să participe și medici, asistente sau muncitori care au lucrat în spital încă din prima zi de activitate, fără de care cea mai mare unitate medicală din vestul țării nu ar fi rezistat timp de atâția ani.

„O unitate de acest gen reprezintă colacul nostru de salvare în situațiile grele în care putem ajunge. Spitalul Județean Timișoara cred că este cea mai mare instituție din județul Timiș, cu peste 2.700 de angajați, dintre care 700 – 800 de medici rezidenți, 300 medici angajați, 800 de asistente.


Anual, spitalizăm peste 42.000 de pacienți, în Ambulator, între 120.000 și 245.000 de pacienți anual beneficiază de serviciile medicale ale spitalului, iar la Unitatea de Primiri Urgențe avem anual 72.000 de pacienți care vin să-și rezolve problemele de sănătate acute. Practic, aceste cifre spun multe despre volumul extrem de ridicat al activității în această unitate”, a precizat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, medicul Florin Bîrsășteanu.

Pentru a scoate în evidență tot ce s-a întâmplat frumos de-a lungul anilor în Spitalul Județean Timișoara, în perioada 14 – 15 noiembrie vor avea loc mai multe manifestări. Este vorba despre lansarea monografiei Spitalului Județean Timișoara, dezvelirea a două plăci omagiale pe fațada unității medicale, inaugurarea celor două amfiteatre ale spitalului care au fost renovate, dar și un spectacol aniversar, care va avea loc la Opera Națională Română.

„În cadrul acestor evenimente, le vom mulțumi și maeștrilor care au lucrat în spital, de la medici până la muncitori, care dețin secretele acestui spital, ei au prins vremurile de început. În 1974 s-a pornit de la 500 de paturi și s-a ajuns în 2014 la 1.300”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.