Timişoara va avea centură de ocolire, promite şeful CJT, Titu Bojin UPDATE...

Timişoara va avea centură de ocolire, promite şeful CJT, Titu Bojin UPDATE 2 Guvernul a alocat bani pentru cofinanțarea lucrărilor

5
DISTRIBUIȚI

Centura-Caransebes_1

Vestea că Timişoara ar putea să nu aibă centură de ocolire, conform noului Plan General de Transport a fost un bun prilej ca primarul Timişoarei, Nicolae Robu, să critice guvernarea Ponta. Edilul timişorean a spus că nu este nevoie de mai multe dovezi pentru a demonstra că la nivel central Timişoara este inexistentă pe harta priorităţilor. Şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a reacţionat prin intermediul unui comunicat de presă în care susţine că

„Master Planul General de Transport este în prezent în stadiu de dezbatere publică, în condiţiile în care la începutul acestei luni a fost prezentat în comisiile pentru transporturi din Senat şi Camera Deputaţilor. Abia la sfârşitul lunii noiembrie, strategia de implementare a Master Planului General de Transport va fi prezentată în şedinţa de Guvern, când se va decide dacă acest document va lua forma unui proiect de lege. Fiind în dezbatere publică, acestui Master Plan i se pot aduce, conform prevederilor legale, modificări şi completări”. La final Bojin, conchide că declaraţiile făcute de edil şi de alţi politicieni au fost pripite: „Tocmai de aceea, consider că toate declaraţiile în care s-a spus că Timişoara nu va avea centură de ocolire au fost pripite”.

UPDATE 1  La conferinţa de presă de la Primăria Timişoara, edilul şef Nicolae Robu a spus că „este inadmisibil tratamentul pe care guvernul Ponta îl are pentru municipiul Timişoara şi pentru întregul judeţ Timiş.


Sunt dezamăgit să văd că PSD se arată total străin de interesele judeţului Timiş. Să ai acest master plan gândit întru sfidarea viitorului Timişoarei şi să spui cu lejeritate că se va face, nu e nicio problemă, mi se pare o atitudine descalificantă în ochii timişorenilor şi timişenilor. Eu m-am străduit şi mă străduiesc în orice circumstanţă să fiu un om politic responsabil şi să acţioneaz ca atare indiferent cine a fost la guvernare. Cred că noi timişorenii trebuie să facem dovadă de un angajament ferm şi viteză de reacţie işi dacă acest masterplan nu va fi completat cu centura Sud Vest eu intenţionez să organizez un miting apolitic printr-un apel la cetăţeni.

Nu putem sta ca la nesfârşit Timişoara să fie tranzitată de tiruri dacă vom vedea că guvernul nu înţelege cu vorba bună că astfel de obiective pentru un oraş care e al treila ca populaţie în ţară sunt esenţiale atunci vom vedea ce va face guvernul când vom interzice tranzitul în Timişoara a tirurilor cu excepţia celor ce fac aprovizionarea unor maganize din Timişoara. Oraşul nostru nu poate fi mereu punct de tranzit pentru că guvernele tratează Timişoara cu atâta ignorare”. Edilul a mai spus că dacă până cu o săptămână înainte de încheierea perioadei de dezbatere nu este prevăzută şi centura de Sud se va ocupa de obţinerea autorizaţiei pentru miting.
Primarul mizează pe un protest al transportatorilor şi spune că „s-a mizat pe faptul că Timişoara stă şi plânge împăcată cu soarta pe care i-au stabilit-o alţii. Timişoara a pornit mazilirea regimului comunist şi nu şi-a pierdut vlaga”.

UPDATE 2 Bojin s-a întâlnit în această dimineață cu ministrul transporturilor și transmite asigurări că Guvernul Ponta a alocat bani pentru lucrările centurii de sud a Timişoarei. „Au fost discuţii de mai mult timp pe această temă, însă acum s-au finalizat. Centura de sud este parte a unei investiţii din fonduri europene, iar Guvernul va asigura partea de cofinanţare. Este un lucru îmbucurător pentru timişoreni. Am găsit multă înţelegere la Guvern, un alt lucru pentru care mă declar satisfăcut. Iar acesta este doar începutul, pentru că am avut mai multe negocieri cu domnul ministru Ioan Rus, urmând ca şi alte investiţii să fie sprijinite de Guvernul Ponta. Se dovedeşte încă o dată, dacă mai era nevoie, că declaraţiile politicianiste ale Opoziţiei fac parte doar din campania electorală, într-o încercare disperată de a-şi asigura cât mai multe voturi, lucru pe care îl înţelegem. Facem, însă, un apel la decenţă şi la o reflectare cât mai corectă a realităţilor cotidiene. „, a transmis Bojin.

5 COMENTARII

  1. la Update 2; cum suna declaratia lui Bojin! Daca asa i-or fi fost cuvintele…. Suna de parca suntem in alta tara si dupa lupte seculare, in sfarsit, guvernul tarii vecine se indura sa ne faca si noua drum, tarani din colbul ulitei, ce suntem… Pai suntem in campanie electorala.. La schimb cu cine stie ce promisiuni , nu l-a durut gura pe nicicare de la Bucuresti sa zica Da! Si transmite asigurari ca a alocat… Pai asigurarile sunt una si bani in cont cu destinatie precisa, sunt altceva. Culmea e ca in Romania totul se face cu fonduri europene. Pai si banii luati in fiecare secunda de la cetateni si de la firme si de la toate persoanele juridice etc etc unde sunt? Ca tot este campanie.. Sa fie facute publice toate sumele care intra in contul Finantelor si, concret, ce se face cu fiecare ban. Sa vedem hartiile si semnaturile. Ei? Are tara asta curaj sa ceara asa ceva? Si ce sa facem acum? matanii pentru nu stiu care guvernant care face(DACA face!) ce este firesc sa faca in propria tara? …Am gasit multa intelegere la Guvern…. Da ce suntem noi? Leprosi ca sa ne gaseasca si noua un loc in noul sediu de la Tichila si avem nevoie de…intelegere?

  2. D-nul Robu , face acum scandal si bine face, dar ma intreb,
    de ce nu a facut scandal, cind erau liberalii l-a guvernare si
    aveau ministru l-a transporturi ? D-le Robu, organizeaza mitingu
    si nu ne mai lua de prosti.
    Sincer s-a fiu, a-m crezut ca o s-a va ocupati : cum au ocupat tiganii centru Timisoarei si tragerea l-a raspundere a celor vinovati……..M-AM INSELAT.
    Ne aburiti: ba cu continentalul, ba cu azurul,acum cu centura
    orasului, noi ce s-a mai credem ? Raminem tot poluati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.