Alegerile prezidenţiale, minut cu minut la PRESSALERT.ro UPDATE 13 Cum a votat...

Alegerile prezidenţiale, minut cu minut la PRESSALERT.ro UPDATE 13 Cum a votat deputatul Florin Bîrsășteanu

DISTRIBUIȚI

După un deceniu sub conducerea lui Traian Băsescu, românii sunt chemaţi, astăzi, să-şi aleagă noul preşedinte. Conform sondajelor de opinie, niciunul dintre candidaţi nu va reuşi să câştige din primul tur, dar rezultatele contează, măcar din punct de vedere psihologic, pentru turul al doilea. Cu o dreaptă divizată, avându-i candidaţi pe Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu, Elena Udrea şi Monica Macovei, şi cu o stângă care şi-a pus toate speranţele în Victor Ponta, plus nelipsiţii candidaţi exotici ca Dan Diaconescu, Corneliu Vadim Tudor sau Gheorghe Funar, românii trebuie să decidă cu ce înlocuiesc regimului Băsescu. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla principalele declaraţii ale politicienilor, dar şi incidentele semnalate.

maria grapini 1

UPDATE 1 Europarlamentarul PC Maria Grapini a descins la ora de vot încă de de la ora 8.30, fiind așteptată de conducerea partidului, care la apariția ei s-a aliniat. „Ce drepți stați!”, a exclamat aceasta în timp ce-i saluta. După ce a ieșit de la vot, Grapini a declarat că „am ales președintele. Sper să se decidă din primul tur. Eu cred că am avut o perioadă grea, sper să fie o cifră record de prezență la alegeri, timpul ajută, e necesar să ne înțelegem rolul în societate. Le-am spus oamenilor. Eu am mers pe teren, nu am spus să voteze, dar am spus să meargă la vot”. Cât despre noul președinte, Grapini a spus că e absolut necesar ca acesta să fie un „mediator, să terminăm cu termenul acesta de jucător. Insituții precum parlamentul și guvernul să fie respectate”.

În timp ce Grapini făcea declarații, a venit și rectorul UVT îmbrăcat sport să voteze. Auzind din presă că administrația de pe Bega vrea să dea vechea primărie UVT pentru înființarea unei grădinițe, Grapini nu a pierdut ocazia de a negocia cu Pirtea. „Mă dați afară? Să știți că am contract cu primăria”, a încercat aceasta pe 10 ani să-l îmbuneze pe rector pentru a nu pierde sediul PC. Pirtea i-a răspuns zâmbind: „Aveți cu primăria, nu cu noi”.

nicolae robu vot 1

UPDATE 2 Primarul Nicolae Robu a ajuns la vot , la secția de la școala generală numărul 30, din Soarelui, cu mașina senatorului Ben-Oni Ardelean, de soția și fiica sa, la ora 9, deși reședința sa se află la doar câțiva pași de secția de vot. Punctual ca niciodată, primarul a fost ceva mai retras decât de obicei. În fața camerelor, Robu a declarat că a votat „pentru o Românie a faptelor bune, nu a vorbelor goale. Pentru un stat de drept al oamenilor cinstiți, nu al jefuitorilor”. Totodată, primarul a spus că speră ca noul președinte să asigure un climat de bună „înțelegere, eficiență și prosperitate”.

petru ehegartner vot

UPDATE 3 “Sunteți candidat?”, l-a întrebat un membru al biroului secției de votare de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 de pe strada Aluniș pe președintele PLR Timiș, Petru Ehegartner, care a venit să voteze în jurul orei 10.00. Senatorul, contrariat de întrebare, nu i-a dat niciun răspuns. În schimb, Petru Ehegartner s-a interesat, înainte de a intra în cabină, câți oameni s-au prezentat la vot. “Peste 100 din 1.700 câți sunt înscriși”, l-a informat un alt membru al biroului. După ce a ieșit din secția de vot, șeful PLR Timiș a afirmat că a votat “pentru o revenire la normal, pentru o stare pe care România și-o dorește și este necesară, după o perioadă de aproape zece ani de viață politică total anormală pentru România. Am votat pentru un candidat care a dovedit că știe să respecte poporul român, l-a reprezentant cu demnitate și a fost mereu de partea lui. Cred că de data aceasta nu am fost nevoit să votez doar promisiuni, am votat certitudini”. În ceea ce privește așteptările pe care le are de la viitorul președinte al României, Petru Ehegartner a adăugat că “cea mai importantă așteptare ar fi să aducă România într-o stare de normalitate”. (Adriana Mîț)

UPDATE 4 Alin Popoviciu, cercetat de DNA, alături de șeful său Constantin Ostaficiuc și colegul său, Cornel Sămărtinean, în dosarul închirierii ilegale a spațiilor de la Aeroportul Timișoara, a sosit la secția de votare de la grădinița nr. 9, în jurul orei 11. Deputatul PDL a venit singur la vot și a declarat că „am votat pentru schimbare, sper că lucruri pentru care am votat astăzi, peste două săptămâni să se împlinească. E un vot care va schimba România, sper că din 17 noiembrie să avem un președinte normal”.

UPDATE 5 Liderul PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, „coleg de dosar” cu deputatul Alin Popoviciu în ancheta DNA privind închirierea spațiilor de la Aeroportul Timișoara, a ajuns, alături de soție, la ora 10, la Liceul Agricol.


„Am venit la vot cu gândul de a-mi exprima acest drept care s-a câștigat după atâția ani și pe care cred că toți românii ar trebui să și-l exprime astăzi și cu gândul să ajungem la ceea ce ne-am dorit într-o Europă normală cu o Românie normală”, a declarat Ostaficiuc pentru debanat.ro

titu bojin la vot 11

UPDATE 6 Șeful PSD Timiș, Titu Bojin, s-a prezentat la ora 13 la școala din Remetea Mare, alături de soția sa. Intrat în secția de vot acesta a întrebat de mai multe ori jurnaliștii: „Unde e Robu?” și mai apoi a declarat că „în primul rând am votat pentru liniște, pentru o viață mai simplă și mai bună pentru toți cetățenii, să putem fi puțin mai uniți și să ne putem ajuta și să fim mai blânzi când unul din noi are necazuri. Cred că poporul român are nevoie în perioada următoare de credință în Dumnezeu, de unitate, pentru a putea să mergem înainte, să facem bine pentru noi, pentru județul Timiș, că am votat în județul Timiș”. Întrebat dacă a simțit lipsa primarului Nicolae Robu, Bojin a spus că a venit cu soția la vot, că în sală sunt foarte mulți oameni și că „probabil, domnul Robu a votat în altă parte”

UPDATE 7 Preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, a votat la Căminul Cultural Păuliş şi a mers la vot singur. “Am votat pentru o schimbare în România, pentru ca în această ţară să fie cu adevărat democraţie şi, nu în ultimul rând, pentru o schimbare până la capăt”, a declarat Laurenţiu Nistor. (Nora Corvin)

UPDATE 8 Deputatul PNL de Hunedoara Carmen Hărău a pus ştampila pe buletinul de vot la una dintre secţiile de votare amenajate la fosta şcoală Generală nr. 4 din Hunedoara. “Am votat pentru o Românie normală, care să fie apreciată, la adevărata sa valoare, de străini, dar, mai ales de români. Am votat pentru o Românie în care nimeni să nu mai mintă şi, nu în ultimul rând, am votat pentru aceşti tineri minunaţi ai Hunedoarei”, a declarat Carmen Hărău. (Nora Corvin)

UPDATE 9 Președintele PSD Arad și deputat, Dorel Căprar, îi cheamă pe arădeni la vot în număr cât mai mare, județul vecin fiind unul dintre codașe, în ceea ce privește participanții vot. „Îi îndemn pe toţi arădenii să participe la vot, să nu îi lase pe alţii să decidă în locul lor. Personal, am votat pentru un preşedinte tânăr, care a demonstrat deja că este aproape de români, care luptă pentru drepturile fiecăruia. Îmi doresc ca noul preşedinte să aducă mai multă armonie în societate, mai multă corectitudine, să fie un preşedinte care se gândeşte la pensionari, la tineri, la un viitor mai bun pentru fiecare român”, a spus Dorel Căprar pentru aradon.ro.

UPDATE 10 Președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Frunzăverde, a declarat pentru expressdebanat.ro: „Am votat pentru ziua de astăzi, pentru prezentul imediat şi pentru viitor, evident. De regulă, atunci când suntem întrebaţi spunem «pentru viitor, pentru o zi de mâine mai bună». Cred că este important ca acest vot să aducă o îmbunătăţire a stării ţării cât de repede posibil… nu peste trei sau patru ani. Votul de astăzi este un vot pentru redemocratizarea României. România, în acest moment, nu este un stat democratic, ci este, aşa cum am spus începând cu 24 noiembrie 2010, un stat poliţienesc. Votul de azi trebuie să redemocratizeze România şi să dizolve statul poliţienesc”, a spus președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, la ieșirea din secția de votare.

UPDATE 11 Primarul municipiului, Gheorghe Falcă, a votat împreună cu soția și fiica sa la Secția nr. 103, de la o școală situată în cartierul Aradul Nou, la câteva străzi distanță de locuința sa, conform aradon.ro. „Sigur nu am votat cu cel care a oprit investițiile în municipiul și județul Arad. Știu exact pentru cine am votat – pentru un viitor al României orientat spre Europa, nu spre Rusia. Cred că românii trebuie să vină masiv la vot, ca și la Revoluția din 1989, pentru a schimba un regim periculos, care dă semnale spre Rusia. Sper ca tinerii să aibă propria lor revoluție, cum am avut noi în 1989, și să-și aleagă viitorul”, a spus Falcă. Liderul ACL a adăugat că speră ca arădenii „să voteze un conducător care are fapte în spatele său, care poate să spună că a lăsat ceva României”, a declarat Falcă la ieșirea de la urne.

UPDATE 12 Primarul municipiului Deva, Petre Mărginean (PNL), a ajuns la secţia de votare de la Centrul Cultural “Drăgan Muntean”, însoţit de soţie şi, la final, a declarat că a votat pentru un viitor preşedinte “bine crescut”: “Aş dori să fie o schimbare, adică să existe un om bine crescut, acesta este punctul meu de vedere, şi chiar să fie un arbitru pe scena românească, reprezentativ pentru România în exterior. Ca să fiu mai punctual, ca primar, aş dori măcar să întrebe ce proiecte sunt în municipiu şi ce ar trebui să se facă. Mi se pare inadmisibil ca, după 24 de ani, Deva ca şi tot judeţul Hunedoara, să fie lăsate de izbelişte, ştiind că acest judeţ a fost o putere economică. Dau, spre exemplu gara din municipiu. Degeaba Deva arată frumos, dacă intrarea pe calea ferată în oraş arată urât. Ar trebui ca viitorul preşedinte să îl tragă de mânecă pe primul ministru şi să atragă atenţia asupra faptului că şi Deva face parte din municipiile din România şi este un municipiu important şi cu tradiţie”.

Florin BirsasteanuUPDATE 13 Deputatul PSD de Timiș, Florin Bîrsășteanu, a declarat la ieșirea de la urne: „Am votat pentru un președinte care dorește unitatea românilor, nu dezbinarea lor. Am votat cu speranța că ne putem îndrepta către o societate normală, cu speranța că vom avea un președinte care să ne facă mândri”.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.