Final de an plin de evenimente, cu concerte în patru țări, pentru...

Final de an plin de evenimente, cu concerte în patru țări, pentru timişorenii de la Sebastian Spanache Trio

0
DISTRIBUIȚI

După ce au avut parte de un an în care muzica lor a ajuns la urechile multor melomani din mai multe ţări, muzicienii timişoreni care alcătuiesc Sebastian Spanache Trio au parte de un final de 2014 plin de evenimente, care include un mic turneu naţional şi trei concerte în afara ţării.

Sebastian Spanache, Csaba Santa și Radu Pieloiu, au fost invitaţi să susţină un concert la Berlin, în cadrul seriei de concerte Karpaten Jazzy, la Institutul Cultural Român. Seria de concerte Karpaten Jazzy își propune prezentarea pe teritoriul Germaniei a unor proiecte de jazz contemporan reunite sub cupola unor importanți muzicieni ai genului din România. ICR Berlin îşi propune prezentarea unor nume cu rezonanţă din muzica jazz şi tradiţională românească într-o serie de concerte, care vor activa un public încă neaccesat de către institut. Muzicienii timișoreni vor susține un concert și la Praga, în celebrul club Agharta Jazz Klub, în data de 3 decembrie, iar pe data de 29 noiembrie vor susţine un recital în clubul Incognito din Debrecen (Ungaria). La sfârşitul anului trecut, muzicienii timişoreni au câştigat marele premiu al primei ediţii a „Festivalului Internaţional de Jazz Johhny Răducanu“, manifestare desfăşurată la Brăila.

Anul acesta, formaţia a câştigat premiul Best Album pentru discul  „A Pasha’s Abstinence”, la premiile Revistei Sunete.


Celelelalte albume care au concurat în această categorie au fost Alexandrina – „Flori de spin”, Subcarpati – „Pielea de găină”, Byron – „Melancolic”, Grimus – „Emergence”, Theory of Mind – „Theory of Mind” şi Shadowbox – „100Hz”. „A Pasha’s Abstinence” este al doilea album de studio al artiștilor timișoreni, a fost lansat în luna aprilie a acestui an, printr-un concert inedit, fiind primul concert amplificat cu sistem silent (pe principiul silent disco, cu căști) în România. De asemenea, acesta a beneficiat și de un turneu de promovare, cu concerte în țară dar și în afara ei, mai exact în Budapesta și Szeged. În 10 noiembrie, trioul a lansat al treilea material discografic, DVD-ul „Live on the Eiffel Bridge”, dvd filmat în timpul concertului de lansare al albumului „A Pasha’s Abstinence”, din data de 25 Aprilie 2014, fiind primul concert amplificat cu sistem silent (pe principiul silent disco) în România, eveniment realizat cu sprijinul Plai. Videoul se poate vizualiza pe siteul oficial al trupei, www.sebastianspanachetrio.com.

Programul turneului de sfârșit de an al băieţilor arată astfel: București – Jazz Book, 26 noiembrie; Cluj – Atelier Café, 27 noiembrie; Satu-Mare -District 15, 28 noiembrie; Debrecen – Incognito, 29 noiembrie; Praga – Agharta Jazz Centrum, 3 decembrie; Berlin – Institutul Cultural Român, 5 decembrie.

Foto: Mihai Surdea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.