Timişoara protestatarilor puţini şi cu pretenţii mari

Timişoara protestatarilor puţini şi cu pretenţii mari

8
DISTRIBUIȚI

Domnilor, doamnelor, România respiră uşurată! Cetățenii care şi-au dorit au un preşedinte neamţ. Iar restul şi-au pus pofta în cui şi îşi văd mai departe de treburi. Personal cred că de departe cel mai bine exploatat subiect din toată campania,culmea, nu a fost în campanie. Nu reţin ca vreunul din cei doi candidaţi să se fi remarcat prin ceva special, iar ca dovadă că în România nimic nu s-a schimbat, am ales un preşedinte printr-un vot negativ dat aroganţilor din PSD. Şi totuşi cine nu a auzit de votul din diaspora şi de felul în care au fost vitregiţi confraţii noştri, care de ce să nu o spunem, au plecat dincolo la un trai mai bun, dar ne aleg nouă un conducător de ţară. Aştept o migraţie masivă din diaspora. Şi o să aştept mult şi bine.

Iar dacă votul din diaspora a fost un subiect numai bun de mediatizat, desigur că protestele au fost nelipsite. Fiindcă locuim în Timişoara să aruncăm o prive chiar la noi în ogradă, că nu ne stă bine cu nasul peste garduri. Un prim protest pentru diaspora a a vut circa 2.000 de participanţi. Al doilea circa 1.000. În ziua de alegeri am avut un maxim de câteva sute, iar după cel mult 50 de oameni. Cu toate astea, curgea cu sloganul „azi in Timişoara, mâine în toată ţara”.


Iar eu nu mai pot să tac. Am obosit să stau în frig! Domnilor, protestaţi. E dreptul vostru să o faceţi. Dar o acțiune în stradă unde numărul jurnaliştilor şi al forţelor de ordine e mai mare decât cel al nemulţumiilor poate fi numită protest? Oare 100 de oameni reprezintă un întreg oraş, o întreagă societate, care pare să nu mai aibă linişte că doreşte demisia lui Victor Ponta. Remarc cu tristeţe că în toate zilele în care am luat parte la proteste nu am avut pe nimeni să ceară votul prin corespondenţă care practic ar fi soluţia la situaţia din diaspora. Dar nu, noi suntem apolitici, dar ne încurcă tare Ponta, iar jurnaliştii care scriu asta sunt plătiţi de PSD.

Şi sinceră să fiu îmi aduc aminte cu tristeţe de 2012 când vreme de două luni am stat în stradă ore întregi seară de seară î pentru a relata despre tot cel mult 20 de protestatari care, culmea, făceau cu schimbul la stat în frig, de altfel ascunzându-se la căldură într-un bar din centru. Atunci s-a ieşit în stradă ca să dăm jos PDL. Acum se iese ca să dăm jos PSD şi să punem iar PDL, pardon, PNL! Asta nu ne spune nimic? Nici măcar că sunt toți o apă și un pământ?

8 COMENTARII

 1. Orice calcul/context poate fi rasturnat de o picatura nepredictibila. E valabil si pentru primarul Timisoarei care are accente destul de tusate de pontism, in sensul ca are intentia sa faca numai ce vrea el si cum vrea el cu acest oras. Si ma refer aici la arhitectura si spatiile verzi. S-ar putea sa i se intimple si lui ca si lui POnta. In victoria lui Iohannis, PNL si PDL(PD) nu au NICI UN MERIT. Asta, ca sa nu se infoaie aiurea.

 2. Don’ soara ziarista, stai execrabil la capitolul ortografie.. Si excelezi doar in datul cu parerea, ca tot romanul de teapa dumitale.. Te laudai intr-un articol precedent, cu media cu care ai absolvit Facultatea de Jurnalistica dar nu ai nici cea mai vaga idee ce inseamna conceptul. Afla dons’ oara nu esti analist politic si articolasul dumitale nu e editorial.. Lamentabil!

 3. Nu pot să nu remarc, din cele scrise de d-voastră, că din punct de vedere statistic, numărul de protestatari din 2014 (împotriva PSD) a fost net superior celui din 2009 (împotriva PDL). 🙂 Ceea ce poate să însemne că românii, indiferent unde se află, în țară sau în străinătate, au început să trăiască mult mai evident o viață sub semnul democrației. În ceea ce-l privește pe premierul Victor Ponta, dacă ar fi avut o minimă urmă de bun simț, pentru modul în care și-a permis să-i trateze pe cetățenii români, chiar și-ar fi dat demisia din funcția pe care încă o mai ocupă fără să fie nevoie să i-o solicite cineva…În ceea ce privește „migraţia masivă din diasporă” spre România, vă spun sincer că și eu o aștept și sper ca parte din cetățenii români plecați să muncească peste hotare să se întoarcă acasă. Mentalitatea lor este alta. Dacă o să aveți curiozitatea să vă documentați și să discutați cu ei înainte de a face afirmații despre modul lor de viață, o să aveți șansa să aflați că multora dintre ei nu le este deloc ușor acolo unde sunt, departe de casă. Ne-au dat însă o lecție de patriotism impresionantă și ne-au dovedit că le pasă. Mulți dintre ei au stat la cozi și în ploaie pentru a vota, după ce au parcurs sute de km. Și au votat pentru viitorul României și al tuturor românilor.

 4. Dumneavoastra, d-na ziarist, nu vi se dezlipeste retina cand scrieti „restul si-au pus”?
  Aveti pretentii de ziaristi si, mai ales, de judecatori ai tuturor, dar fara a sti limba romana, respectiv gramatica.
  Cat despre menirea ziaristului, aceasta este de a relata, obiectiv si impartial, evenimentul in cauza si nu de a judeca.
  Comentariile lasati-le pentru noi, cititorii.

 5. Am inteles substanta articolului dumneavoastra: Decat demonstranti putini si cu pretentii mai bine multi dar fara idei!
  Demonstrantii astia putini si rai striga jos Ponta si jos Bojin,daca ar fi multi si nu ar striga nimic ar fi ok, nu!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.