Vinul Corvinilor, creat de o cramă ce a livrat vin pentru nunta...

Vinul Corvinilor, creat de o cramă ce a livrat vin pentru nunta lui Matei Corvin, apreciat de elvețieni. Unde se va comercializa

0
DISTRIBUIȚI

„Vinul Corvinilor”, un vin creat special de o cramă din Alba care, potrivit documentelor, a livrat vin pentru nunta lui Matei Corvin, a fost degustat prima oară la un târg internaţional, reprezentanţii Castelului Corvinilor vrând să redeschidă vechea cramă din castel unde turiştii să guste licoarea.

„Nu am avut intenţia să organizăm o degustare de vin, însă am adus câteva sticle cu care să servim persoanele care vin la standul în care este prezentat Castelul Corvinilor. Printre cei prezenţi la târgul de turism a fost şi un somelier foarte cunoscut în Elveţia care a trecut pe lângă stand şi a gustat din vinul nostru. Fără să vadă eticheta şi să ştie ce conţine vinul ne-a spus că e un „vin tânăr, acid şi bun”. I-am spus că e un vin din 2012 care este făcut special pentru Castelul Corvinilor şi care nu se va comercializa decât în crama din castel. El ne-a spus că pe o scară de la 0 la 100 de puncte, unde 100 de puncte este un obiectiv imposibil de atins pentru un vin, Vinul Corvinilor l-ar cota cu 78-80 de puncte. De fapt, toţi cei care au gustat acest vin l-au lăudat şi vorbim despre nişte oameni cu un nivel de trai foarte ridicat care de regulă consumă vinuri scumpe”, a declarat administratorul Castelului Corvinilor, Dan Bera, unul dintre membrii delegaţiei la Târgul Internaţional de turism „Swiss International Holiday Exhibition”, din Elveţia.

vin castelPotrivit acestuia, „Vinul Corvinilor” este un vin creat special de o cramă din judeţul Alba care, potrivit documentelor istorice, a livrat vin pentru nunta lui Matei Corvin, fiul lui Ioan de Hunedoara, care a fost proprietarul Castelulului Corvinilor între anii 1419 – 1456.

„De vinurile produse aici, la Crama Ţelna, s-a bucurat şi voievodul Matei Corvin, existând mărturii potrivit cărora la nunta sa, în jurul anului 1489, a dat poruncă să se servească un vin renumit la acea vreme, provenit de la Ţelna, acest vin fiind preferat celui de Tokay.


Întreaga poveste, care a fost verificată de istoricii Castelului Corvinilor, este pusă pe spatele etichetei Vinului castelului”, a adăugat Bera.

Nu se ştie încă preţul la care va fi comercializat Vinul Corvinilor, însă reprezentanţii Castelului Corvinilor susţin că vor redeschide vechea cramă a castelului, unde turiştii vor putea degusta licoarea regilor. Potrivit înţelegerii cu crama din Ţelna, „Vinul Corvinilor”, un vin alb sec, va fi comercializat doar în interiorul Castelului Corvinului, iar sortimentul nu va fi vândut sub un alt nume.

castel vin cu somelier 2Castelul Corvinilor din Hunedoara este reprezentat la Târgului Internaţional de turism „Swiss International Holiday Exhibition”, care are loc până duminică la Lugano, în Elveţia, şi cu o aplicaţie pentru smartphone care permite un tur virtual. Aplicaţia, special dezvoltată de o companie românească pentru acest eveniment, este pusă gratuit la dispoziţia vizitatorilor târgului, care vor scana un cod QR vizibil pe materialele promoţionale cu castelul şi vor avea parte de un tur virtual.

Reprezentanţii Castelului Corvinilor speră că vizualizarea muzeului din Hunedoara de către vizitatorii târgului de turism din Elveţia va aduce mai mulţi turişti străini în zonă. În afară de materialele promoţionale de pe care vizitatorii târgului pot scana un cod QR pentru a face un tur virtual, la standul organizat special pentru prezentarea Castelului Corvinilor din Hunedoara este expusă şi o machetă 3D a monumentului istoric.

În primele nouă luni ale anului, peste 200.000 de turişti au vizitat Castelul Corvinilor (Hunedoara), cu 40 la sută mai mulţi faţă de perioada similară din 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.