Cel de-al doilea MALL al Timișoarei va fi gata în 2015. Unde...

Cel de-al doilea MALL al Timișoarei va fi gata în 2015. Unde va fi amplasat și cum va arăta

7
DISTRIBUIȚI

Anul 2015 vine cu noi investiții în marile orașe din țară. Atât în Timișoara, cât și în capitala României sau în alte orașe mai mari, precum Clujul, dezvolatorii vot continua să investească în locuințe, spații de birouri sau spații comerciale.

Ţinând cont de şantierele active, numărul de autorizaţii eliberate şi apetitul în creştere al băncilor pentru acordarea de credite, la nivelul orașului Timișoara, dar şi al Bucureștiului sau Clujului, dezvoltatorii vor continua să investească în noi proiecte rezidenţiale pentru a profita şi de costul redus al materialelor de construcţii. În lipsa unor creşteri salariale, cererea va putea însă absorbi cu greu noile proiecte anunţate pentru următorii ani, scrie bussinesmagazin.ro.

De asemenea, consultanţii aşteaptă o creştere a numărului de proiecte în orașul nostru, dar și în Cluj, sau în Iaşi, centre universitare importante care atrag companii din zonele IT&C şi BPO.

Dezvoltarea de centre comerciale va rămâne la un nivel mai redus în următorii ani, investitorii şi retailerii fiind mult mai prudenţi cu privire la expansiunea în oraşele secundare după lunga serie de falimente din perioada crizei. NEPI are planuri pentru proiecte noi în Timişoara sau Piatra Neamţ, sud-africanii bazându-se pe uşurinţa cu care au acces la bani ieftini şi pe relaţia avută cu retailerii prezenţi în cele 10 centre comerciale pe care le au în portofoliu, mai scrie sursa menționată mai sus.

lucrari

Investiții de zeci de milioane de euro

Fondul sud-african de investiţii NEPI şi fraţii Pavăl din Bacău, proprietarii reţelei Dedeman, au cumpărat terenul de 22 de hectare al fostei fabrici Dermatina din sudul oraşului Timişoara în vederea dez­voltării unui centru comercial şi a unui magazin de bricolaj în urma unor investiţii estimate la circa 100 de milioane de euro.
Cea mai mare parte a terenului – circa 20 de hectare – se afla în proprietatea fraţilor Marius şi Emil Cristescu, proprietarii grupului de firme Bega, în timp ce un producător italian de pantofi deţinea un lot de două hectare în cadrul acestei platforme.
„A fost o tranzacţie pentru care am început discuţiile în urmă cu doi ani, când de altfel a fost agreat şi preţul..


În tranzacţie au fost implicate patru părţi – doi proprietari şi doi cumpărători. Noi am preluat un teren de circa 18,3 hectare, iar cei de la Dedeman au cumpărat patru hectare pentru un magazin de bricolaj. Vom face o dezvoltare comercială foarte mare, pe un singur nivel, doar zona de entertainment va fi la etaj“, declara pentru Ziarul Financiar Martin Slabbert, CEO al NEPI. Conform aceleiași surse, construcția ar urma să fie finalizată în acest an, dacă lucrările decurg conform proiectului.
Noul mall va avea o arhitectură ultra modernă, la fel ca și celelelate centre comerciale deținute de NEPI în România și în Europa: Promenada Mall, City Park Constanța, Kragujevac Plaza etc.

7 COMENTARII

  1. nu stiu cine a putut sa dea jumatate de timisoara la cristesti. ???????????????acesti 2 baietasi au inceput in anii 90 cand au avut 20 de ani sa se joace cu banii lu ta-csu care lua spaga de la facultate. au inceput cu produse petroliere carate cu conductele de la solventu la sarbi. pe astia cand ii ia dna-ul. ?????????????????jeguri,au pus o intreaga industrie la pamant.

    • Adi stii cine? Consilierii lui pretiosi de la PwC, fratii Bufan care acrioneaza in umbra in special viorel bufan cel mai abject gunoi pe care l-am si cunoscut din pacate samd

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.