Dorința arzătoare a unui medic timișorean care se pregătește să iasă la...

Dorința arzătoare a unui medic timișorean care se pregătește să iasă la pensie. Despre ce proiect medical se vorbește de 40 de ani, dar nu s-a realizat nimic

1
DISTRIBUIȚI

Medicul hematolog Hortensia Ioniță salvează viețile bolnavilor care trec pragul Spitalului Municipal Timișoara de 40 de ani, astfel că se pregătește să iasă la pensie. Medicul are o mare nemulțumire, și asta pentru că Timișoara nu are un Institut Oncologic, deși se vorbește despre acest proiect încă de când a pășit pentru prima dată pe porțile unității medicale.

„Încă de acum 40 de ani se vorbea despre construirea unui Institut Oncologic la Timișoara. Mâine, poimâine ies la pensie și nu s-a realizat nimic. Tinerii de 35 de ani care lucrează acum la spitalul municipal cred că nu se va putea realiza niciodată un Institut Oncologic la Timișoara, deși merităm acest lucru.


La noi vin ca să fie tratați pacienți din Hunedoara, Reșița, din toată țara”, a povestit Hortensia Ioniță, în cadrul unei conferințe, care a avut loc la Spitalul Municipal Timișoara.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a ținut să precizeze faptul că „în 2015 vom acorda o atenție financiară deosebită Clinicii de Hematologie. Ne preocupă și problema institutului oncologic, este o necesitate. O să încercăm să găsim o soluție, nu putem să stăm într-o așteptare veșnică”. Medicul Ovidiu Brânzan, fost ministru al Sănătății, consideră că un astfel de institut oncologic poate fi realizat fie cu sprijinul Ministerului Sănătății, fie printr-un proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană.

1 COMENTARIU

  1. Cel mai nemernic doctor de la clinicile noi din Timisoara este aceasta zisa d-na Doctor care isi bate joc de bolnavi de cancer.Stau oameni la rind la biroul ei din Clinicile noi cu plcoane(bani si multe altele)Se crede D-zeu pe pamint si ia este un excroc ordinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.