Creatorul celui mai mare lanț de magazine agricole din țară, la PRESSALERT...

Creatorul celui mai mare lanț de magazine agricole din țară, la PRESSALERT LIVE: „Jumătate din piață se desfășoară nefiscalizat”. La ce riscuri ne expun contrabandiștii VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Prezent în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, Horia Cardoș, antreprenorul timișorean care a dezvoltat cea mai mare rețea de magazine, Agroland, pentru micii fermieri a discutat și despre piața neagră, contrabandă și șpăgi. Acesta a spus în cadrul emisiunii că vede contrabanda ca o mare oportunitate pentru oamenii de afaceri.

„Noi vedem contrabanda ca o mare oportunitate, pentru că tendința este ca statul să încerce să pună bariere în calea contrabandiștilor și a evazioniștilor. Și în fiecare an simțim, câte puțin, că reușește să aducă la suprafață câteva procente din piață. Din cunoștințele noastre, aproape jumătate din concurenții noștrii, din piața noastră, se defășoară nefiscalizat. E enorm, e vorba de zeci de milioane de euro pe an. Bine, față de ce se întâmplă în domeniul petrolier… Vestea bună e că lucrurile se îndreaptă spre această direcție de reducere a contrabandei, a evaziunii și va fi din ce în ce mai complicat”, a spus Horia Cardoș.

Antreprenorul a mai explicat că problema cea mai mare e la intrarea mărfurilor în țară și că nu numai în acest domeniu se face contrabandă seriosă, ci în mai multe domenii.


Tot el a mai menționat că șpaga și neglijența sunt o mare problemă.

„Marfa vine din comunitatea Europeană, din Ungaria, din Italia. Sunt și mărfuri catalogate ca fiind sensibile fiscal. Autoritățile nu au habar ce se mișcă în zona aceasta. Este vorba despre șpagă și neglijență. De exemplu, într-un TIR încap 120 de mii de păsări și pe facturare apar 20 de mii. Noi nu am avut până acum probleme majore. Mai e și problema sănătății. Din punct de vedere sanitar – veterinar suntem expuși la riscuri incredibile. Poate să vină un contrabandist cu păsări bolnave și să nu știm nici noi, nici el. (…) Spre deosebire de alți oameni de afaceri, lumea merge în direcția în care trebuie să meargă indiferent de politicieni, pentru că acum știm că ora exactă nu se mai dă de la București, ci din altă parte. Noi creștem dacă jumătate din piață este contrabandă și evaziune. În acest fel, piața celor care lucrează legal crește. Nu mi s-a întâmplat până acum ca cineva să ne solicite foloase necuvenite”, a mai punctat Horia Cardoș.

Pentru a vizualiza aceasta transmisiune aveti nevoie un browser cu suport JavaScript activ

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.