Te simți rău și nu vrei să mergi la Urgențe? Ce soluție...

Te simți rău și nu vrei să mergi la Urgențe? Ce soluție au timișorenii

0
DISTRIBUIȚI

Dacă te-a mușcat un câine, te-ai lovit sau nu te simți bine după ce ai mâncat prea mult de sărbători și ai nevoie de îngrijiri medicale, nu este obligatoriu să mergi la Unitatea de Primiri Urgențe, ci poți apela la medicii de familie din centrele de permanență din Timișoara. Nu mai puțin de 11 astfel de centre sunt deschise în Timișoara, plus alte 30 în diferite localități din județul Timiș, în care medicii de familie sunt pregătiți să ofere servicii medicale.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Timiș, în cadrul acestor centre de permanență, medicii pot acorda îngrijiri medicale în afecțiuni acute și urgențe medico-chirurgicale, în limitele competenței medicului de familie și posibilităților tehnice.


De asemenea, aceștia pot administra medicația necesară tratamentului de urgență care se asigură din trusa de urgență a centrului și pot elibera adeverințe medicale pentru pacient, cu care se poate prezenta a doua zi la medicul său de familie pentru prescrierea rețetei. În cazul în care medicul de familie consideră că situația este mai gravă, pacientul este trimis spre internare.

În cadrul acestor centre de permanență, orice persoană care se simte rău, indiferent că este asigurată sau nu primește îngrijiri medicale. Programul de activitate al centrelor de permanență este de la ora 20.00 la ora 8.00, pentru zilele lucrătoare, și între orele 8.00 – 8.00 (garda de 24 ore) în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale.

Lista centrelor de permanență din județul Timiș este disponibilă AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.