Un bărbat aleargă de la Cluj-Napoca la Timișoara, în memoria victimelor Revoluției...

Un bărbat aleargă de la Cluj-Napoca la Timișoara, în memoria victimelor Revoluției din decembrie 1989. Ce mesaj are pentru timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

Maraton în memoria victimelor Revoluției din decembrie 1989. Un bărbat de 49 de ani a pornit, ieri, din Cluj-Napoca, într-o cursă în care va alerga 42 de kilometri pe zi. Maratonistul Juhos Gabor va ajunge la Timișoara joi seara, cursa fiind organizată în memoria celor care au murit la Revoluție. Bărbatul îi încurajează pe toți cei care „simt că sunt datori victimelor Revoluției” să i se alăture pe traseu măcar câțiva metri.

„Am început în septembrie o cursă de maraton în amintirea eroilor care şi-au jertfit viaţa în Revoluţia din decembrie 1989 şi am alergat de la Timişoara la Cluj-Napoca. Luni este debutul Revoluţiei şi voi alerga de la Cluj-Napoca spre Timişoara, unde voi ajunge în 18 decembrie, seara, la Biserica Reformată, unde a izbucnit Revoluţia.


Voi închide, astfel, cercul pe care l-am început în septembrie în cadrul acţiunii Via Revolutiae (Drumul Revoluţiei) şi voi alerga pe zi o distanţă de maraton, câte 42 de kilometri, şi voi străbate oraşe precum Alba Iulia, Deva, Aiud şi Lugoj. Traseul îl voi parcurge şi cu maşina, pentru că nu îmi ajung patru zile de alergare”, a spus Juhos Gabor în fața monumentului „Stâlpi împușcați” din Cluj-Napoca, înainte de a porni în cursă, potrivit Mediafax.

Bărbatul a ținut să precizeze că va aduce și un mesaj timișorenilor, și anume acela că urmașii victimelor Revoluției sunt datori să-și amintească de ele sub ce formă vor. „Eu asta pot să fac pentru cei care au murit pentru ca noi să trăim într-o lume liberă, să trăiască amintirea acestor oameni”, a mai precizat Juhos Gabor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.