RETROSPECTIVĂ 2014 Plenurile CLT, sub semnul scandalului. Pe ce subiecte s-au certat...

RETROSPECTIVĂ 2014 Plenurile CLT, sub semnul scandalului. Pe ce subiecte s-au certat aleşii locali anul trecut

0
DISTRIBUIȚI

Nu mai este un secret pentru nimeni că plenurile din Consiliul Local Timişoara sunt un prilej numai bun ca aleşii locali să se ia la harţă. Dacă, teoretic vorbind, scopul şedinţelor CLT este de a produce proiecte de hotărâre care să aducă confort cetăţenilor din urbea de pe Bega, imixtiunea politicului a dat peste cap orice urmă de funcţionalitate. Iar lucrurile au fost extrem de evidente în anul 2014, mai exact după ruperea USL, atunci când PNL şi PSD, foste aliate, au disputat meciuri dure.

Nemulţumit probabil de modul în care presa locală relatează de la şedinţelşe de plen, edilul şef Nicolae Robu a decis organizarea unei licitaţii pentru ca şedinţele de plen să fie transmise la TV. De menţionat că acestea erau deja transmise la radio şi gratuit pe internet, dar primarul a considerat că e nevoie să se mai cheltuie încă 70.000 de lei din banii locali pentru moftul lui.


Spre finele anului pare să fi apus o modă brevetată şi menţinută de administraţia Robu, sub pretextul că tot ce se face e spre binele oraşului: proiectele suplimentare în exces.

Certurile pentru impunerea voinţei consilierilor sau a primarului au devenit nelipsite de la fiecare plen. Pe tot parcursul anului trecut, aleşii locali s-au luat la harţă pe subiecte care mai de care mai variate, cum ar fi idicarea animalelor moarte de pe domeniul public, schimbarea viceprimarilor, intenţia primarului Nicolae Robu de a finanţa Festivalul Etniilor după ce acesta avusese deja loc, întreţinerea spaţiilor verzi, finanţarea bisericilor din urbea de pe Bega, studiile de fezabilitate de la pasajele Jiul, Popa Şapcă şi Solventul sau banii alocaţi pentru sinistraţi.

Lista completă a temelor pe care s-au contrat aleşii o puteţi consulta aici. De remarcat este faptul că, spre finalul anului, în CLT s-a instalat pacea, consilierii fiind chiar felicitaţi de primarul Nicolae Robu pentru buna colaborare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.