Vrei să fii părinte de împrumut pentru copiii abandonați? Iată ce condiții...

Vrei să fii părinte de împrumut pentru copiii abandonați? Iată ce condiții trebuie să îndeplinești

0
DISTRIBUIȚI

Persoanele din județul Timiș care iubesc copiii, doresc să aibă grijă de micuți părăsiți de părinți și să fie remunerate pentru asta, sunt invitate să se înscrie la un nou curs de formare a asistenților maternali profesioniști. Cursul este organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, asistentul maternal profesionist este „persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare”.

Se pot înscrie la aceste cursuri gratuite, ce au o durată minimă de 60 de ore, persoanele care au o locuință în proprietate sau închiriată, au vârsta între 25 și 50 de ani, studii medii absolvite, nu suferă de boli cronice transmisibile și boli psihice și nu au fost decăzute din drepturile părintești.


După ce această cerere de evaluare a fost depusă, angajații DGASPC Timiș vor vizita locuința candidatului, vor vorbi cu membrii familiei, vecini, prieteni și vor realiza o evaluare psihologică.

Cei care sunt interesați să devină părinți de profesie sunt așteptați să depună o cerere de evaluare la Registratura sediului DGASPC Timiș de pe str. Piața Regina Maria, Nr. 3, Timișoara sau la sediul de la Lugoj de pe str. Făgetului, nr. 158, până în data de 13 februarie. Cererea va cuprinde curriculum vitae al solicitantului, precum şi motivele pentru care doreşte sa devină asistent maternal profesionist. Mai multe informații despre cursul de asistent maternal profesionist pot fi obținute la numerele de telefon 0256-490281, 494030, interioare 111 şi 180, și 0256-336788.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.