Adrian Orza, nemulţumit de schimbările propuse pentru Codul Electoral. Pe cine ar...

Adrian Orza, nemulţumit de schimbările propuse pentru Codul Electoral. Pe cine ar favoriza şi pe cine ar menţine în stadiul de „marionete”

0
DISTRIBUIȚI

orza3

Consilierul local independent Adrian Orza critică munca de schimbare a Codului Electoral. Acesta spune că, în absenţa unor modificări necesare mediului politic din România, schimbarea va rămâne una fără efecte şi doar de faţadă.

„De foarte mult timp se vorbeşte de introducerea votului uninominal la alegerea consilierilor locali şi judeţeni. Se pare că nu este nicio intenţie în acest sens, ei vor fi în continuare aleşi pe liste. Preşedinţii de partid pot foarte uşor ca, în momentul în care aceştia nu răspund cerinţelor partidului, să îi elimine. Aceşti consilieri sunt nişte marionete în mâna preşedintelui partidului.


Aceşti consilieri trebuiau aleşi pe circumscripţii eletoctorale. Interesul cetăţeanului nu este luat în considerare în acest proces de selecţie. (…) Sunt persoane din societatea civilă care le cer celor în măsură să impună şi alte modalităţi”, a spus fostul viceprimar.

Acesta a criticat şi păstrarea alegerii preşedinţilor de consiliu judeţean într-un tur de scrutin. „Alegerea într-un tur de scrutin este o formulă de a-i perpetua pe cei aflaţi în funcţie şi, pe de altă parte, nedând posibilitatea altor persoane care doresc să candideze să aibă şanse cel puţin egale. Treaba cu consilierii locali şi judeţeni, nealegerea lor uninominală şi menţinerea lor ca masă de manevră la îndemâna şefilor de organizaţii, nu face nimic bun. Niciun consilier nu va avea curajul să voteze altfel decât i se dictează de la partid. Nu va avea curaj să spună propria părere sau dacă o va spune, o va spune voalat”, este de părere Adrian Orz.

Consilierul a conchis că „dacă nu se întâmplă asta, refroma clasei politice rămâne doar la stadiul de declaraţii. Degeaba le dăm posibilitatea celor din diaspora să voteze dacă ceea ce votează nu este reformat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.