Măsura RADICALĂ luată de inspectorii școlari și Primăria Timișoara în ceea ce...

Măsura RADICALĂ luată de inspectorii școlari și Primăria Timișoara în ceea ce privește comasarea Colegiului „Henri Coandă” cu fostul liceu CFR

0
DISTRIBUIȚI

poz-â 2

Scandalul dintre profesorii de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” din Timișoara și Inspectoratul Școlar Timiș a luat sfârșit. În urma întâlnirii de ieri de la primărie, între inspectorii școlari, reprezentanții municipalității și profesori de la această școală, s-a ajuns la concluzia ca fuziunea dintre Colegiul Tehnic „Henri Coandă” și Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” să fie amânată cu un an.

Mihai Costa, șeful Direcţiei Instituţii Şcolare, Medicale, Sportive şi Culturale din cadrul Primăriei Timișoara, ne-a declarat că s-a decis amânarea comasării celor două școli cu un an pentru că inspectorii școlari au luat această decizie în „viteză”.


„Această decizie s-a luat foarte rapid și inspectorii școlar nu au reușit să discute cu profesorii. A fost vorba despre o lipsă de comunicare, despre o decizie luată în viteză. Astfel, am considerat că e mai bine să amânăm comasarea pentru că nu ne-am dorit ca profesorii de la Colegiul Tehnic «Henri Coandă» să creadă că au fost tratați superficial”, ne-a spus Mihai Costa.

Vă reamintim că dascălii de la Colegiul „Henri Coandă” au protestat la sediul ISJ Timiș, săptămâna trecută, nemulțumiți de faptul că inspectorii școlari au luat decizia ca școala în care predau să fuzioneze cu Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, fostul liceu CFR. Profesorii le-au bătut obrazul inspectorilor școlari pentru faptul că nu i-au consultat înainte de a lua decizia ca elevii de la fostul liceu CFR să studieze la ei din anul școlar următor. Mai mult, dascălii atrăgeau atenția că nu au săli goale, astfel că acești elevi nu ar fi avut unde să învețe. În urma acestui protest, s-a luat decizia ca situația să fie reanalizată.

Din anul școlar următor, doar liceul agricol va fuziona, prin absorbție, cu liceul silvic din Timișoara. În clădirea liceului agricol, inspectorii școlari speră că își vor putea muta sediul, mai ales că Fundația Caritatea este tot mai aproape să vândă clădirea aflată vizavi de Primăria Timișoara în care își desfășoară activitatea, în acest moment, ISJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.