Observatorul Astronomic din Timişoara, potenţial focar de infecţie. De ce nu poate...

Observatorul Astronomic din Timişoara, potenţial focar de infecţie. De ce nu poate Primăria Timişoara să îl reabiliteze

1
DISTRIBUIȚI

observatorul astronomic timisoaraexpress

Dezbaterea publică pe bugetul Timişoarei pe anul 2015 a fost un prilej numai bun pentru consilierul local Romaniţa Jumanca (PSD) să ridice o problemă importantă pentru oraş. Aceasta a sesizat că niciunde în bugetul de 240 de milioane de euro al urbei de pe Bega pentru anul 2015 nu se regăsesc bani pentru intervenţii la Observatorul Astronomic, care a devenit un adevărat focar de infecţie.

„În loc să avem un punct turistic, ne confruntăm cu o mizerie greu de descris, un potenţial focar de infecţie, a avertizat Jumanca, care a dorit să ştie de ce şeful Direcţiei de Mediu din Primărie, Adrian Bere, nu ia măsuri în acest sens.

Primarul Nicolae Robu a spus că „Observatorul Astronomic este al Acdemiei Române, care nu are capacitatea să se ocupe de el.


Este un loc în paragină, noi am intervenit anul trecut să asanăm zona şi am făcut diligenţe ca să ne fie transferat în proprietate, altfel cu muncă voluntară nu poţi să te ocupi de astfel de obiective. (…) Am discutat cu domnul academician Otiman (n. r. – Ion Otiman, secretar general al Academiei Române), dânsul ştie, şi de la nivelul Academiei Române nu se pot lua încă măsuri”.

Primarul susţine că „ar fi un obiectiv de mare atractivitate, am investi în el”.

Foto: timisoaraexpress.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.