Ziua îndrăgostiților de violență

Ziua îndrăgostiților de violență

0
DISTRIBUIȚI

vali silaghi 09

Pe 14 februarie 269, cel care acum este numit de catolici Sfântul Valentin a fost condamnat la moarte pentru că a continuat să oficieze căsătorii deși cezarul perioadei interzisese acest lucru.

Pe 14 februarie 1349, sute de evrei sunt arși pe rug în Strasbourg, pe atunci oraș german.

În 1797, aceeași dată, flota spaniolă, mai numeroasă, a fost scufundată de flota britanică.

Pe 14 februarie 1876, Alexander Graham Bell a înregistrat brevetul de invenție pentru telefon. În același timp aceeași idee a fost înregistrată de Elisha Gray dar, hei, istoria e necruțătoare.

Aceeași dată, în 1879: începe Războiul Pacificului, după ce forțele armate chiliene intră în portul bolivian Antofagasta.


A durat patru ani, cu zeci de mii de morți și răniți.

Pe 14 februarie 1918, polonezii protestau împotriva ruperii unor teritorii din Polonia și alipirii acestora la Ucraina. Da, Rusia nu vine cu nimic nou. Tot pe 14 februarie, un an mai târziu, începe războiul polono-sovietic.

Pe 14 februarie 1945, orașul german Dresda este bombardat de 800 de avioane din tabăra Aliaților. Au urmat alte câteva atacuri, până în aprilie. Aliații au spus că au țintit obiective militare și industriale, iar bilanțul a fost de până la 25.000 de morți. Alte surse duc bilanțul până la 130.000 de victime. Tot pe 14 februarie 1945, americanii bombardează din greșeală Praga.

În aceeași dată, în 1965, casa lui Malcom X este atacată cu sticle incendiare.

Pe 14 februarie 1989, liderul iranian Ruhollah Khomeini emite o fatwa prin care-i îndeamnă pe musulmani să-l ucidă pe Salman Rushdie, autorul cărții „Versetele satanice”.

Sigur, de ce să nu avem o dată fixă în care cheltuim miliarde pe ciocolată, flori și alte cele. Cu toții ne iubim partenerul sau partenera. Cu imaginea de ansamblu se pare că avem o problemă.

Și știi ce-i mai deprimant? O astfel de listă poate fi făcută pentru orice dată din orice calendar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.