Cel mai modern microscop din lume salvează vieți, pentru două săptămâni, la...

Cel mai modern microscop din lume salvează vieți, pentru două săptămâni, la Spitalul Județean Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

sectia de neurochirurgie

Medicii de la Secția de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean Timișoara salvează viețile pacienților care au nevoie urgent de o operație cu ajutorul celui mai modern microscop din lume.


Pentru două săptămâni, aparatul medical de ultimă generație este la dispoziția neurochirurgilor de la Blocul Operator al clinicii. Microscopul valorează 400.000 de euro și se află la Spitalul Județean Timișoara în această perioadă grație producătorilor, o firmă de renume din domeniul aparaturii de investigație.

„La Timişoara, ca la Boston! Cel puţin în neurochirurgie! Asta fiindcă cel mai modern microscop din lume se află la dispoziția neurochirurgilor. De fapt, la dispoziţia pacienţilor, fiindcă ei sunt adevăraţii beneficiari”, au anunțat reprezentanții Secției de Neurochirurgie.

Medicul Horia Pleș, șeful Secției de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Județean Timișoara, atrage atenția asupra faptului că neurochirurgii sunt nevoiți să lucreze pe un microscop vechi de două decenii. „Acum 20 de ani, Universitatea de Medicină a achizionat microscopul pe care lucrăm şi acum, un instrument ce era, la data aceea, cel mai performant. Dar trebuie să ştiţi că nu numai tehnologia a avansat între timp, ci şi competenţa medicilor neurochirurgi. Aceştia, împreună cu tot personalul operator, dau sens şi eficienţă unui asemenea instrument medical atunci când viaţa unui om este salvată”, spune medicul Horia Pleş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.