Dăm bani!

Dăm bani!

0
DISTRIBUIȚI

mirela stoeac-vladuti

Dăm bani la Poli, dăm bani la străzi, dăm bani la spitale, dăm bani la săraci, dăm bani! Acesta este sloganul politicienilor, nu doar din Timișoara, ci la nivel național. Toți politicienii dau bani pentru bunăstarea noastră. Și ne uităm totuși în jur și nu vedem unde se duc acești bani. Nu vedem nici echipa de fotbal performând mai bine de când banii noștri erau pompați cu nemiluita într-un club privat, nu vedem nici stadionul în care s-au făcut investiții din bugetul județului, nu vedem nici spitalele la nivelul unor instituții cu adevărat medicale, nu vedem orașul dezvoltându-se într-o direcție unitară și logică.

Mi-e lehamite de acești oameni care susțin că dau bani, că vorbesc de sumele colectate din taxele și impozitele plătite de noi, ca și cum ar vorbi de un act de mare caritate făcut din conturile lor personale.


Mi-e rușine mie de rușinea lor când îi aud vorbind cu atâta lejeritate despre investițiile care se fac în acest oraș, despre mega șantierele care sunt fără de sfârșit, când merg pe stradă și văd că toate aceste proiecte „ultraprofesioniste” sunt realizate cu mână de lucru necalificată, când văd că muncitorii la firmele cu cifre de afaceri impresionante sunt de fapt niște oameni săraci lipiți pământului, „angajați” cu ziua la companiile de succes locale.

Când vorbesc despre proiectele de milioane de euro ne așteptăm la rezultate pe măsură. Realitatea îi contrazice însă. Chiar dacă din frumoasele săli de consiliu, cu hârtiile în mână și cu discursurile pompoase, politicienii mimează profesionalismul, de fapt avem de a face cu niște mediocri care urcă abil treptele spre succesul personal. Povestea cu „dăm bani” este o șmecherie demnă de un golan de cartier. Nu, nu dumneavoastră, dragi și prețioși politicieni, dați bani! Noi dăm bani! Noi vă plătim salariile, noi suntem împovărați în fiecare an cu taxe din impozite cu care vă plătim ca să vă distrați și voi și prietenii voștri cu afaceri de succes, iar obligația voastră este să gestionați cu responsabilitate aceste sume publice, nu să vă faceți capital electoral și să vă lăudați că NE dați bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.