Oameni de teatru din Timișoara, premiați de UNITER. Când are loc gala...

Oameni de teatru din Timișoara, premiați de UNITER. Când are loc gala din acest an UPDATE Noi nominalizări

5
DISTRIBUIȚI

VLADIMIR JURASCU

Actorul Vladimir Jurăscu de la Teatrul Național din Timișoara primește Premiul pentru întreaga activitate din partea UNITER.

„Vladimir Jurăscu este, prin rolurile sale, un nume indisolubil legat de istoria Teatrului Naţional, un reper în viaţa culturală a Timişoarei și nu numai. Actor al Teatrului Național de 5 decenii, Vladimir Jurăscu și-a lăsat amprenta prin rolurile sale și pe alte importante scene naționale ale României. Dintre cele peste 350 de roluri interpretate de Vladimir Jurascu în longeviva sa carieră amintim doar câteva: Regele Lear, Sile în «Mobilă şi durere» de Teodor Mazilu, Despot în «Despot vodă» după Vasile Alecsandri, Hallmar în «Raţa sălbatică» de Ibsen, celebrul Bască din «Studiu osteologic…» de D.R. Popescu, Marchizul în «Velasquez» de A.B. Vallejo, Verșinin, dar și, mulți ani mai târziu, Ferapont în «Trei surori» de Cehov, Shylock în «Neguțătorul din Veneția», Agamiță Dandanache în «O scrisoare pierdută» de I.L. Caragiale sau Robert din «O viață în teatru», spectacol creat, de altfel, în onoarea sa”, transmite Codruța Popov, secretarul literar al Teatrului național Timișoara.

Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a XXIII-a ediţie va avea loc luni, 25 mai la Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti. Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.

De asemenea, la gala din acest an ar putea fi recompensați și alți timișoreni.


Este vorba de Radu Nica, nominalizat la premiul pentru cel mai bun regizor, pentru spectacolul „Incendii”, pus în scenă la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timişoara, respectiv de Daniela Török, la premiul pentru cea mai bună actriță în rol rincipal, pentru rolul Sally Bowles din spectacolul „Cabaret”, Teatrul German de Stat Timişoara și de Georg Peetz, care, pentru rolul Conférencier din spectacolul „Cabaret”, produs de același teatru, a este nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar.

Și regizorul Alexander Hausvater, ale cărui montări au putut fi văzute pe scena Naționalului timișorean, este laureatul UNITER anul acesta pentru întreaga carieră.

incendii 1

UPDATE Spectacolul „Incendii”, montat la teatrul maghiar „Csiky Gergely”, i-a adus lui Radu Alexandru Nica nominalizarea la categoria „cel mai bun regizor”, la cea de-a XXIII-a ediţie a galei premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) care va avea loc pe 25 mai, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Premiera spectacolului a avut loc în primăvara anului trecut şi  s-a bucurat atât de cronici favorabile cât şi de aprecierea publicului. Tânărul colaborator al teatrului timişorean a primit în 2005 Premiul pentru Debut al UNITER cu spectacolul „Nora” iar în acest an, la aceeaşi categorie, juriul i-a mai selectat pe cunoscuţii regizori Victor Ioan Frunză, pentru spectacolul „Mobilă şi durere”, şi Andrei Şerban, pentru montarea spectacolului „Omul cel bun din Seciuan”. (Liana Păun)

5 COMENTARII

  1. Radu Nica, Georg Peetz și Daniela Török sunt nominalizați doar. Încă nu au câștigat premiile cu pricina, ci vor afla la Gala Premiilor UNITER dacă sunt câștigători sau nu.
    (De preferat să citiți cu mai mare atenție înainte de a transmite mai departe).

    • Tot mai des in ultimul timp vad ca pressalert scrie articole incomplete si de foarte rpoasta calitate. Halal jurnalisti… in frunte cu unicul Dragos Bota care infecteaza toate emisiunile sale, indiferent de invitat, cu subiecte politice. PENIBIL..

  2. Moş Jurascu a turnat la securitate timp de 10 ani ajungând la 3421 de rapoarte împotriva colegilor și șefilor de la Teatrul Național Timisoara.Făcând un calcul elementar ,reiese ca uneori a scris și în zi de Duminica.Astfel 365 zile ×10ani=3650 zile.În acest interval au foșt 2 ani cu 366 zile.Duminicile din acești ani însumează 52×10=520 zile. 3652 zile în total din care scoatem 520 zile reprezentând duminicile ,rezulta 3132 zile lucrătoare. Avem următoarea enigma: 3421 rapoarte depășește cu 289 ,numărul zilelor lucrătoare 3132.Asta înseamnă ca ori a scris mai multe rapoarte intr-o zi,ori în decurs de 5 ani și jumătate ,saracu’,a scris și duminicile.
    Faptul ca e „cetățean de onoare „al Timisoarei se datorează acestei harnici ale tovarășului și norocului ca a fost vecine scara de bloc cu fostul primar Gheorghe C.
    Oare de asemenea „JIGODII” are nevoie Timișoara?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.