Timişorenii din Freidorf, cu jalba-n proţap la primarul Nicolae Robu. Ce i-au...

Timişorenii din Freidorf, cu jalba-n proţap la primarul Nicolae Robu. Ce i-au cerut şi cu ce l-au ameninţat

2
DISTRIBUIȚI

robu la balta lamaita

După luni întregi în care municipalitatea anunţă conferinţele de presă cu doar o oră înainte de start, astăzi municipalitatea a dat o nouă dovadă de „respect” pentru presa locală. Jurnaliştii au fost invitaţi la ora 13.00 la primărie pentru a merge într-o deplasare pe teren, fără ca locaţia să fie anunţată. Ajunşi la Balta Lămâiţa, jurnaliştii au avut plăcerea să afle de la grupul de oameni din zonă că sosirea edilului şef Nicolae Robu în zonă a fost anunţată încă de ieri.

Ajuns în vecintătatea apei, primarul Nicolae Robu a prezentat proiectul care este implementat de firma Karsdum şi care costă nu mai puţin de 571.000 de euro.

Edilul i-a informat pe oameni că în zonă va fi amenjat un ponton, o fântână de apă şi o cişmea de cartier, dar şi o alee nouă. „Este o zonă pe care de mult cetăţenii care locuiesc aici îşi doresc să o vadă altfel. Durata de execuţie este de opt luni. Prin urmare, în noiembrie trebuie să fie totul gata, eu mă aştept chiar să terminăm puţin mai devreme dacă timpul va fi favorbil”, a spus Robu.

balta lamaita (4)

O veste foarte bună pentru locuitorii din zonă a fost aceea că nu vor mai plăti facturi atât de mari către Aquatim, pentru că apa pluvială va fi colectată.


Deşi nimic nu este încă sigur, pe Balta Lămâiţa ar putea fi aduse şi câteva lebede, despre care edilul spune că se potrivesc cu peisajul.

La faţa locului, primarul Nicolae Robu a fost asaltat cu întrebări de către locuitorii din zonă. Curioşii au dorit să ştie când se repară trotuarele şi străzile adiacente, când vor circula pe asfalt şi nu pe strâzi de pământ, când vor fi reabilitate blocurile din zonă, dar şi dacă se va face dezinsecţie. Deranjat că, de ani buni, cartierul Freidorf este uitat de autorităţile locale, un om l-a avertizat pe primar că se duce la preşedintele Iohannis, „că şi el e neamţ ca şi zona noastră”. Edilul şef i-a asigurat pe oameni că va ţine cont de solicitările lor, dar de departe subiectul său favorit a fost atacul la adresa guvernului, legat de centură şi finanţarea Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”.

2 COMENTARII

  1. Daca face si metro in timisoara cu trecere pe sub balta si cu coborire la peron cu lebede deja il votez si data viitoare !! Chiar daca strazile sunt inchise, se lucreaza de un an, noi, locuitorii din Freidorf suntem mindrii ca avem un asemenea primar ! Daca ne pune si palmieri (paziti de gardieni publici , evident) pe malul lacului si lebede (pazite tot de gardienii publici cu norma de hrana recent aprobata) si daa mai face si statie de metrou dupa traversare pe sub lac (ca atunci cind venim de la magazinul Metro sa nu avem decit o statie pina acasa) deja il votam toti din Freidorf. In caz in care metroul nu poate veni direct in cartierul nostru acceptam si o statie intermediara la catedrala ca sa admiram scarile pe care primaria a cheltuit recent 100.000 eur, in conditiile in care drumurile noastre sunt sparte si desfundate.

  2. Timisoara cand va fi anexata de Lugoj sau macar Caransebes care prin extinderea centurilor sa asigure si centura Timisoare? 🙂
    Asteptam centura Freidorf ului sa fie extinsa la 4 benzi si se crede la primarie ca liniile de tramvai au fost mutate deja in subteran si nu trebuie decat achizitionat metroul sau adaptate tramvaiele vechi la Pascani/Arad cu proiectoare puternice pentru a putea rula in subteran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.