Ouă din turtă dulce, pictate cu glazură de către copii la Atelierul...

Ouă din turtă dulce, pictate cu glazură de către copii la Atelierul iepuraşului de Paşte

0
DISTRIBUIȚI

oua din turta dulce4

Pentru a-i bucura pe copii în apropierea sărbătorilor pascale, Primăria municipiului Hunedoara a deschis Atelierul iepuraşului de Paşte, unde două angajate ale instituţiei, care au studii pedagogice, îi învaţă pe copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani să încondeieze ouă, într-un mod care îi face pe micuţi să se implice mai mult.

Clasicele ouă de găină au fost înlocuite cu turte dulci, iar vopselele, cu glazură colorată comestibilă. La intrare, copiii se spală pe mâini şi se arată bucuroşi când văd că li se oferă câte o turtă dulce pe care pot desena cu glazură colorată comestibilă.

„Am desenat cu nişte culori pe turtă dulce.


Am făcut flori şi liniuţe şi o duc la mama să o vadă”, spune un copil de şapte ani, Andrei Radic, care a venit la Atelierul iepuraşului împreună cu colegi lui din clasa întâi, aduşi de educatoare.

Coordonatorul atelierului, Geanina Mataragiu, spune că micuţii nu învaţă doar cum să încondeieze ouă, ci şi despre tradiţii.

„La Ateleriul iepuraşului încercăm să le arătăm copiilor cât mai multe moduri de a încondeia ouă. Chiar dacă nu sunt ouăle tradiţionale noi le atragem atenţia şi avem activităţi prin care le reamintim tradiţiile. A încondeia ouă pentru ei este o activitate inovativă şi le stârneşte creativitatea. Ei pot face asta acasă, cu părinţii, pe ouă adevărate numai să le dăm idei. În plus, pentru copii este o surpriză pentru că au voie să mănânce produsul la final”, a spus Geanina Mataragiu.

La final cursului, copiii fac o fotografie la Atelierul iepuraşului de Paşte pe care părinţii o pot descărca de pe site-ul Primăriei Hunedoara şi apoi îşi pot lua acasă turta dulce sau o pot mânca.

Atelierul Iepurasului de Paşte este deschis zilnic, până vineri, între orele 9.00 şi 13.00, iar o clasă dureaza aproximativ 40 de minute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.