Averea președintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloț, rămâne sub sechestru. Pentru cine au...

Averea președintelui CJ Hunedoara, Mircea Moloț, rămâne sub sechestru. Pentru cine au avut mai multă clemență judecătorii

0
DISTRIBUIȚI

casa molot (3)

Judecătorii Tribunalului Hunedoara au menținut sechestrul asupra averii preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ, și au dispus ridicarea măsurii asiguratorii asupra apartamentului în care locuiește vicepreședintele suspendat al CJ Tiberiu Balint cercetat pentru acte de corupție în același dosar.

Judecătorii Tribunalului Hunedoara au respins plângerea depusă de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, împotriva sechestrului asigurator dispus pe averea sa de către procurorii DNA. Potrivit informaţiilor publicate, sâmbătă, pe portalul instanţelor de judecată, instanţa „a respins plângerea formulată de petent” şi l-a obligat la plata unei sume de 100 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Magistraţii au admis, însă, o excepţie de neconstituţionalitate formulată de Moloţ, urmând să fie sesizată Curtea Constituţională.

Preşedintele suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, este cercetat penal într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document ce conţine informaţii secret de stat.

Potrivit informațiilor publice publicate pe portalul instanțelor de judecată și vicepreşedintele suspendat al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, acuzat de procurorii DNA de săvârşirea infracţiunilor concurente de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani, în același dosar cu Moloț, a cerut instanței ridicarea sechestrului.

În cazul său, magistrații au aprobat scoaterea de scoaterea de sub măsura asiguratorie doar a apartamentului în care locuieşte Balint.


“Admite în parte plângerea, dispune ridicarea sechestrului doar cu privire la imobilul situat in Deva (…) Cheltuielile judiciare rămân in sarcina statului”, se arată pe portalul instanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.