Krafty Kuts revine la Timişoara. Vezi ce alte nume mai sunt prezente...

Krafty Kuts revine la Timişoara. Vezi ce alte nume mai sunt prezente la petrecerea Electric Castle din oraşul nostru

2
DISTRIBUIȚI

kraftykutsSâmbătă 23 mai, în parcarea subterană de la Iulius Mall, amtorii de distracţie vor avea parte de o nouă petrecere de promovare a festivalului Electric Castle, în cadrul căreia va mixa şi celebrul britanic Krafty Kuts. Pe numele său adevărat Martin Reeves, Krafty Kuts este cel mai popular DJ/producător de Party Breaks din lume, dobândind o serie de titulaturi de-a lungul vremii care i-au confirmat succesul şi talentul: ”Best Breaks DJ”, ”Face of Breaks”, “Best International DJ”, ”Single of the Year”. Artistul britanic a fost prezent în premieră în oraşul nostru, în cadrul Festivalului Playground 2014. Începutul succesului a fost marcat de Fat Boy Slim care i-a auzit single-ul “Gimme The Funk”, întâmplare care i-au adus o colaborare de succes cu Ministry of Sounds, dar şi cu Prodigy şi The Rolling Stones. Pornind de la hip-hop şi electro, Martin s-a folosit de permeabilitatea anilor 90 în ceea ce priveşte tranziţia între genuri şi şi-a adus vasta cultură muzicală din zona dance în avantaj, plasându-se începand cu 1996 printre cei ce şi-au asumat improvizaţia şi explorarea, fără să se ferească de inedit. Krafty Kuts a reuşit să influenţeze nu numai scena din care s-a desprins, mai exact cea a breakbeat-ului. A ajuns responsabil pentru muzica reclamelor la Coca Cola sau Playstation 2 şi este considerat un numitor comun în plaja remixurilor care fie se desprind de original, fie prind cel puţin la fel de bine ca el. Krafty Kuts a câştigat timp de trei ani la rând titlul de Best DJ la Breakspoll Awards. Cel mai recent album al său a apărut în 2012 sub numele de Lets Ride, un material discografic ce cuprinde funk, soul, hip hop, jazz, electro, dubstep sau drum and bass. Alături de el, la acest eveniment vor mai fi prezenţi şi Fred V & Grafix. Fred Vahrman şi Josh Jackson  s-au alăturat Hospital Records în 2011 şi fac valuri de atunci, cu apariţii regulate la BBC Radio 1Xtra şi mini mixuri la emisiunea lui Annie Mac. Cei doi lucrează împreună de mai bine de cinci ani, o colaborare ce a adus un aclamat prim EP în martie 2013.

Influenţaţi de o varietate de genuri în afara drum and bass-ului, cei doi îi numesc ca artişti de căpătâi pe Flying Lotus, Bonobo, Dilla şi Jimi Hendrix, pe lângă High Contrast şi Logistics.


Printre remixurile realizate de ei se numără piese ale unor artişti ca Emeli Sande, Skepta, Subfocus, Camo & Krooked şi Rudimental. Pe afişul party-ului vor mai fi prezenţi şi Icicle, K – Lu vs Sauce şi Madliquid, iar la faţa locului va exista şi o zonă de Silent Disco unde vor mixa Somesan b2b Iorgovan, Bread & Butter, Belle Mihai , DJ Ethylen, George Allen, Herck şi Panda. Biletele pentru petrecerea de la Timişoara costă 20 lei înainte de miezul nopţii şi 30 lei după.

Organizatorii festivalului Electric Castle au anunţat recent că toate abonamentele disponibile pentru ediția din acest an au fost vândute. Vor mai fi puse în vânzare doar bilete pentru o zi, în limita a 3.000 de bilete pentru fiecare zi de festival. De asemenea, doar până în data de 25 mai, rămân disponibile biletele pentru camping. Prețul unui bilet pentru o zi este de 149 de lei, iar cel pentru un abonament de camping este de 59  de lei pentru toate zilele de festival. „Comunitatea și oamenii extraordinari care au îndrăgit ELECTRIC CASTLE de la prima ediție ne-au ajutat să stabilim noi recorduri de audiență în fiecare an, iar în 2015 ne așteptăm ca, în total, numărul de participanți la festival să treacă de 100.000 de persoane. Am atins numărul maxim de abonamente posibil, odată cu ultimul prag de vânzare, asta și pentru că o mare parte din fani și-au cumpărat încă din toamnă biletele. Rezerva care mai există am păstrat-o pentru cei care știm că își doresc să ajungă la festival dar nu pot sta întreaga perioadă.  Îi așteptăm pe toți cu mai multe scene, mai mulți artiști, dar și cu activități programate pe parcursul întregii zile în care să poată simți și trăi «electric»”, a declarat Teodor Negrea, directorul artistic al festivalului. Electric Castle a devenit la doar a doua ediție cel mai mare festival din România. Evenimentul a intrat a doua oară consecutiv finala competiției European Festival Awards, la categoria Best Medium Sized Festival, ceea ce demonstrează că Electric Castle și a propus să ajungă unul dintre cele mai mari și mai importante evenimente din Europa de Est. Cea de-a treia ediție a festivalului Electric Castle, care va avea loc la Castelul Banffy din comuna clujeană Bonţida, în perioada 25 – 28 iunie, îi are ca invitaţi pe The Prodigy, Fatboy Slim, Rudimental, The Parov Stelar Band, The Cat Empire, NouvelleVague, Siriusmodeselektor, The Subways, RoniSizeReprazent, High Contrast, AsianDub Foundation, DubPistols, DubPhizix&Strategy, Blomqvist Live, DC Breaks, Cosmin TRG, Subcarpați, Șuie Paparude, Soom T & JSTAR, Evil Nine, Vadim &Yarah Bravo, Vakula, Radikal Guru, Eliphino, Benny Page, B.Traits, XXXY, Synkro, Bambounou, FrenchFries, MadProfessor&BrotherCulture, PrinceFatty&Horseman, Bush Chemists& King General, IrationSteppas, DRUGS, Pixelord, Pop Killers, Shiver și The Model plus mulţi alţii.

2 COMENTARII

  1. timisoreni, trebuie sa aflati daca nu stiti – corporatistii fara etica de la Electric Castle umliesc in mod sistematic Timisoara – promotorii locali sunt vanati prin suprapunerea intentionata de evenimente, artistii din oras nu sunt promovati si li se baga pumnul in gura daca incearca sa se exprime pe FB. Electric Castle practica cenzura agresiva in legatura cu propriile evenimente, numai opiniile favorabile sunt acceptate.
    ganditi-va de doua ori inainte sa ii sprijiniti prin participare, sa aratam ca Timisoara are coloana!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.