Libertatea presei şi paraziţii

Libertatea presei şi paraziţii

1
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Ieri am scris pe Facebook următorul mesaj: „tuturor truditorilor care pentru o ştire îşi încheie ziua de muncă după 20 de ore, tuturor căutătorilor de adevăr în adâncurile urât mirositoare ale puterii, tuturor celor care-şi riscă viaţa pentru o fotografie sau un cadru ce se transforma în istorie, tuturor celor care stau neclintiţi în faţa valurilor de injurături şi flegme pentru a-şi îndeplini misiunea de câini de pază ai democraţiei, tuturor celor care nu ezita o secunda să zbughească la ştire din pat, fără să întrebe cât e ceasul sau ce zi e, tuturor celor cărora cuvintele presă, cititori, libertate le dau de fiecare dată fiori ca la prima întâlnire, le spun „La mulţi ani”.


Astăzi, 3 mai, este Ziua Mondială a Libertăţii Presei”.

Astăzi, 4 mai, o zi normală de lucru pentru jurnalişti aş vrea să mai adaug doar atât. Prea prinsă în nebunia ştirilor şi supravieţuirii, breasla a ignorat prea mult paraziţii cu pretenţii de ziarişti. Au apărut de niciunde şi cu tupeu de cocalar au început să dea lecţii tuturor. Călcând în picioare orice fel de regulă, încearcă prin agresivitate să se impună, să dicteze, într-o încercare disperată de a se legitima ca şi jurnalişti. Specialişti în arătatul pisicii, deontologia este pentru ei doar o vrăjeală bună de aburit lumea atunci când vor să-şi arate muşchii lucraţi doar cu steroizi. Singura şansă a presei este să se lepede singură de aceşti paraziţi, care-s cel mai bun pretext pentru toţi duşmanii libertăţii cuvântului de a arunca cu pietre.

1 COMENTARIU

  1. Bravo, domnule Dragoş Boţa, paraziţii din presa de care vorbiti primesc bani sub forma de sponsorizare motivand ca au salarii mici! Dar ei denatureaza vadit informatiile pretinzand apoi taxe de protectie (sponsorizari pe la sefi)! Aceasta se intampla si pe timpul comunistilor, cand vroiau sa distruga un om pentru ca nu corespundea oranduirii socialiste, era pro-occidental si anti-urss! Atata timp cat nomenclaturistii comunisti alaturi de odraslelor lor au putere economica vor detine si puterea mediatica! Cine sunt patronii posturilor tv? Majoritatea nomenclaturisti-pcr! Solutia salvatoare: aplicarea de indata a PUNCTUL-lui 8 – PROCLAMATIA de la TIMISOARA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.