Artiști timișoreni anunțați pentru JazzTM 2015. Vezi programul complet

Artiști timișoreni anunțați pentru JazzTM 2015. Vezi programul complet

0
DISTRIBUIȚI

bona la jazztm01

Primăria Timişoara anunţă trei noi nume de artişti care vor concerta la cea de-a treia ediţie a festivalului JazzTM, care se va desfăşura în Piaţa Victoriei, în perioada 3-5 iulie 2015. Astfel, pe lângă trupe sau artişti precum Aufgang, Marcus Miller, Ruff Pack, Guillaume Perret, Dianne Reeves, pe scena din Piaţa Victoriei vor urca Brum, Ana-Cristina Leonte și Exit Oz.

Despre trupa Brum, o formație timișoreană, primăria transmite că „derivat din Brum Conspiracy şi Bumbapa, binecunoscute scenei româneşti prin concertele lor în deschidere pentru band-uri ca Unkle, Tricky, Sofa Surfers, Pink Martini, Brain Damage şi din cadrul multor festivaluri şi cluburi din Europa.


La sfârșitul anului 2014, cei trei muzicieni au fost nominalizaţi la categoria Best Electro, la prima ediție a Premiilor Revistei Sunete”.

Legat Ana-Cristina Leonte Cvartet municipalitatea transmite că „acest proiect aduce împreună cinci dintre cele mai interesante nume ale jazzului românesc: Ana-Cristina Leonte – voce, Albert Tajti – pian, Alex Munte – saxofon, Michael Acker – double bass, Tavi Scurtu – baterie. Deși membrii acestui cvintet reprezintă noua generație, au întreprins până în prezent o intensă activitate concertistică în diverse alte conjuncturi muzicale, aducând în acest proiect, pe langă o mare experiență scenică și o serie de influențe personale care îi definește ca muzicieni. În această formulă ei explorează noi sfere ale jazzului, unde nuanțe moderne combinate cu arome modale, subtile amintiri folclorice sau mici izbucniri de free, rezultă în compoziții originale cu un sound special, adeseori sensibil”.

Exit Oz, o altă trupă locală, este descrisă ca fiind „un proiect de jazz contemporan creat la Timişoara de Alexandru Iovan. Albumul de debut Împământenit, a fost lansat în mai 2014 și are ca temă centrală relaţia de dragoste şi ura faţă de originile compozitorului. Formula actuală a proiectului s-a creionat după ce Iovan a cerut ajutorul lui Ovidiu Zimcea pentru înregistrare şi sample-uri”.

Programul complet al concertelor poate fi consultat pe site-ul oficial al festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.