Opoziția edilului Nicolae Robu, TEATRU? Norma de hrană de la poliția locală,...

Opoziția edilului Nicolae Robu, TEATRU? Norma de hrană de la poliția locală, plănuită încă de la debutul anului

4
DISTRIBUIȚI

robu mana 1

Introducerea normei de hrană pentru agenții Poliției Locale Timișoara, subiect fierbinte în plenul de marți, a fost planificată încă de la debutul acestui an. Cu toate că informația a apărut în presă la începutul acestei săptămâni și că primarul Nicolae Robu a susținut că este împotriva acordării, acesta a lăsat să se înțeleagă că situația este una fără cale de întoarcere întrucât în bugetul Poliției există resurse pentru acordarea normei de hrană.

Bugetul poliției însă provine de la bugetul local și a fost votat de la debutul anului cu sumele respective incluse, chiar dacă pe atunci acestea nu aveau o justificare. Directorul Poliției Locale, Dorel Cojan a declarat că „în urma activităţilor pe care le desfășoară Poliția Locală alături de întregul sistem de ordine publică și siguranță din România eram singurii care nu aveam, deoarece Armata, SRI, ISU, Poliția, Jandarmeria beneficiau de acea hrană de ani de zile.


Noi eram singurii care nu beneficiam. S-a reglementat, căci acum patru ani nu exista cadrul legal. Chiar și așa, la foarte multe poliții locale, pe considerentul că toți ceilalți luau, au hotârt unele consilii locale să acorde.” Astfel, sunt prevăzuți 24 de lei pe zi pentru polițiștii locali și 18 lei pentru personalul contractual. Nu mai puțin de 309 agenți vor beneficia de acești bani, din care 225 sunt polițiști.
Întrebat pe ce mergeau respectivii bani din buget înainte de a fi direcționați către norma de hrană, Cojan a spus că „nu mergeau pe nimic, dacă nu mergeau pe norma de hrană, nu mergeau pe nimic, pentru că actul normativ care permite acordarea normei de hrană a fost emis de guvern în noiembrie anul trecut, de aceea în proiectul de buget al Poliției Locale pe 2015 s-a prevăzut și această normă de hrană. Era normal să o prevedem dacă a apărut cadru legal. Dacă se acorda, se acorda, dacă nu se acorda, nu se acorda. Acum aveam cadrul legal, i-am explicat domnului primar, a înțeles, eram singurii care nu luam, nu numai din sistemul de siguranță publică, dar și din rândul polițiștilor locali din România”.

4 COMENTARII

 1. Dupa ce am citit prostiile debitate de primata numita Cojan ,specializat in inducerea in eroare a populatiei ,dar mai ales vad ca nimeni nu-i raspunde.
  Sistemul invocat :”întregul sistem de ordine publică și siguranță din România”…In cadrul acestui sistem politia locala e trecuta ca si FORTA COMPLEMENTARA! Nu e prevazuta ca o forta de ordine publica principala de genul Politia Romana ,Jandarmerie etc.Norma de hrana ce se plateste in aceste structuri purta inainte numele de ordinul nr.50 care dateaza de pe vreme alui Bodnaras (asta pt a completa lacunele primatei ).
  Cadrul legal la inceputula anului NU EXISTA deoarece H.G ce reglementa aceasta norma a aparut in luna februarie deci cu mult dupa ce bugetul pe anul 2015 a fost votat.Aceasta H.G ,NU spune ca suma trebuie sa fie de 720 lei si cu atat mai putin ca ar avea caracter executoriu!Sunt multe orase din tara unde nici vorba sa se plateasca aceasta norma insa in Timisoara se pare ca primarul ori ne crede prosti gramada ori se crede in continuare la Bocsig!Asupra acordarii acestei norme sa cazut de acord anterior sedintei cu aproximativ o saptamana .Nu numai Robu e vinovat ci toata clica consilierilor locali.
  Nu e normal sa aloci asemenea sume din bugetul local unei pseudopolitii in fapt paznicii particulari ai primarului,care nu aduce nici un beneficiu orasului!Cati dintre consilieri au studiat raportul pe anul 2013,2014 al activitatii acestei politii locale?!Niciunul!Daca se citea aceste rapoarte se vede cu ochiul liber ca cifrele sunt pentru idioti!Multe amenzi ,multe blabla-uri INSA sub 10% rata incasarii amenzilor!REzultate patetice la restul birourilor gen disciplina in constructii sau protectia mediului ,insa in contrapartida sume colosale pentru salariile unora ce efectiv sunt nulitati ale societatii!!!
  Nu consider normal aceasta norma de hrana acordata unei categori sociale care nu o merita!Nu-mi spuneti ca un specimen local merita acest bani dar nu si un profesor sau un medic!!!
  D-le Robu sunteti partas la aceasta mizerie,degeaba incercati sa va eschivati!
  Pentru o completare legislativa:norma de hrana se aproba anual !!!Deci petru bugetul viitor scutitima de gargara asta ieftina.Cojan -ce functie ocupa aceasta primata ?Interimatul in functie e pe o perioada de maximum un an de zile ,cu complicitatea directa a primarului acet individ inca este interimar ILEGAL!!!Toate hartiile semnate de acest individ sunt nule de drept dar nimeni nu se sesizeaza!!!

  • @darius-subscriu si eu la cele spuse de tine!
   On ce priveste intrebarea din titlu:’Opoziția edilului Nicolae Robu, TEATRU? ” Da !E doar teatru/teatrala de genul”nici usturoi nu a mancat ,nici gura nu-i miroase”.Gretos oricum modul cum incearca sa o intoarca ca la Ploiesti cand se stia ca se va vota pentru norma acestor nesimtiti locali!
   Felicitari pentru atitudine!

 2. esti prost de impungi si frustrat pana la cer si inapoi. spui numai tampenii de ciuda pentru ca, facand parte probabil din acelasi sistem, esti marginalizat din cauza prostiei tale. legea e lege, e data la nivel de tara, toate politiile locale o primesc si e adevarat Timisoara era ultima. daca nu stii sa citesti un act normativ mai bine taci sau continua sa citesti cartile de joc (probabil singurele pe care le descifrezi). Robu, in nestiinta sa si din dorinta de populism ieftin, a vrut sa se dea rotund, numai ca tzeapa! juridic nu are voie sa se opuna. daca se opunea exista instanta, care dadea cu siguranta, asa cum s-a mai intamplat in alte orase din tara, castig de cauza politistilor locali. aaa, si inca ceva… daca ar fi asa de fraieri precum ii fac inadaptatii (care au lucrat acolo si au fost dati afara sau aia care au luat amenzi si normal ca is mari comentatori pe diverse site-uri) nu ar mai apela marii politisti (de la judet, municipiu, circulatie) la ei pentru a-i sprijini la toate manifestarile din oras. aici stau si ma intreb: care-s incapabilii?

 3. NU MERITA NICIO NORMA DE HRANA PENTRU CA NU SUNT POLITISTI, SUNT PAZNICI DE PANSELUTE SI PALMIERI, OLTENI OPARITI FUGITI DIN MEHEDINTI DE FOAME SI SE CRED POLITISTI. SUNT ANALFABETI, NU AU COMPORTAMENT DE POLITISTI, SUNT HINGHERII PRIMARIEI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.