Primarul Nicolae Robu, despre reducerea TVA: un nou eşec marca PSD. De...

Primarul Nicolae Robu, despre reducerea TVA: un nou eşec marca PSD. De ce spune că totul a fost un haos

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu rector 1 p

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a sesizat ceea ce presa a constatat de multă vreme, cot la cot cu cetăţenii care sperau că după reducerea TVA preţurile la alimente vor scădea. Aşa cum a fost demonstrat în mai multe materiale de presă, în destule locuri TVA a fost redus doar pe hârtie, iar preţul produselor nu a scăzut.

Întrebat ce economie a făcut de la scăderea preţurilor, primarul Nicolae Robu a spus că „nu am calculat, dar personal am fost convins că cetăţenii nu o să simtă această reducere a TVA, ci ea va fi resimţită de cei care fac afaceri în acest domeniu.


Eu sunt adeptul fiscalităţii reduse, dar uniform simplificate, gândită astfel încât să nu permită tot felul de smecherii, care până la urmă înseamnă evaziune fiscală. În momentul în care pentru o anumită categorie de activităţi ai nişte facilităţi, în mod cert vei găsi un segment de indivizi care vor încerca să îşi încadreze afacerile pe acea zonă cu facilităţi. Astfel trebuie să deschizi un aparat care să combată această tendinţă. Până la urmă se creează birocraţie şi se cheltuiesc bani pe resurse în mod inutil. PNL şi-a făcut cunoscută poziţia că trebuie redus TVA global, nu să o luăm aşa pe segmente, ci să favorizăm anumite domenii. Era de aşteptat să se întâmple iată acest lucru, PSD se laudă cu un nou eşec”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.