Intervenții medicale cu totul speciale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara....

Intervenții medicale cu totul speciale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Despre ce este vorba și ce echipă de medici le-a realizat

2
DISTRIBUIȚI

11249228_796383287142184_5019803514745786600_n

Doi pacienți cu afecțiuni cardiace au fost supuși unei proceduri chirurgicale cu totul speciale, care se realizează destul de rar în țara noastră. Intervențiile au avut loc la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara unde unei femei de 51 de ani și unui bărbat de 67 de ani le-au fost implantate două stent grafturi în aorta abdominală.

Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul institutului, spune că această procedură intervențională se face la pacienții care au anevrism sau disecție de aortă abdominală, iar riscul operator prin incizie este crescut.


„În aceste două cazuri: pacientă în vârstă de 51 de ani, a mai fost operată în copilărie de coarctație de aortă și recent de tumoră renală stângă, iar cel de-al doilea pacient, un bărbat de 67 de ani, a avut în urmă cu două luni ulcer perforat cu peritonită. Ambele cazuri au fost rezolvate prin plasarea pe cale percutană de stent grafturi în Laboratorul de Cateterism”, explică Marian Gașpar.

Potrivit medicului timișorean, procedura a decurs bine, astfel că pacienții au fost externați după două zile de spitalizare. Astfel de proceduri au mai fost realizate în România, chiar și la Timișoara, însă numărul lor este mic din cauza costurilor mari ale materialelor. Cele două stenturi grafturi au costat peste 15.000 de euro. Echipa care a realizat cele două proceduri a fost formată din medicii Marian Gașpar, Igor Koncar (Belgrad), Cristi Mornos, Mihaela Gheorghiu, Caius Streian, Marius Sintean și Petre Deutsch.

2 COMENTARII

  1. Credeam Dragos ca vei scrie si despre modul cum se incearca schimbarea directorului Pescariu…..pt ca nu a mai permis pacientilor sa cumpere nimic..iar agentii firmelor de medicamente dau din urechi…e incredibil ce se intampla acolo. ?..DNA nu doarme,.sunt sigur…si sa nu mai doarma ca foarte multi medici buni care nu sunt lasati sa opereze de cel caruia ii faci Dragos atata reclama…..vor pleca.
    Au avut grija sa taie si o linie a programului national de infart, partea investigativa..si acum vor sa arate ca au crescut cheltuielile cu pacientii…normal ca au crescut dc bolnavii nu au mai fost trimis sa cumpere medicamente de la farmacii.

  2. Clinica si chirurgii cardiolologi din Timisoara trebuie si poate, prin efortul comun al tuturor, sa procedeze la realizarea transplantului de cord ,in mod curent.
    Background-ul chirurgilor, precum si cei 25 de ani de activitate, permit acest lucru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.