Se-ntâmplă şi chestii faine la Timişoara

Se-ntâmplă şi chestii faine la Timişoara

2
DISTRIBUIȚI

zoltanvarga 2

Dincolo de nelipsitele concerte şi party-uri cu intrarea liberă, care fac un deserviciu imens şubredei industrii muzicale de pe la noi, din când în când în Timişoara se mai întâmplă şi evenimente faine, la care publicul mai mult sau mai puţin avizat participă într-un număr măricel. Şi la care se plăteşte bilet. Indiferent cât, fiindcă dincolo de toate, munca unui artist trebuie răsplătită. După succesul de netăgăduit al Revolution Festival, o altă manifestare aflată la început de drum a reuşit să strângă lume multă. E vorba de Music Travel Folk Festival, un eveniment care a adunat laolaltă nume din zona folk şi rock a patriei.


Chiar dacă iniţial line-up – ul acestui festival a părut a fi unul haotic, până la urmă alăturarea asta de cântece de foc de tabără şi chitări cu distors a fost de bun augur, iar oamenii au plătit bilet de intrare pentru prestaţia artiştilor.

Din păcate, în ultima perioadă a reînceput cavalcada manifestărilor de tip festival, susţinute din banii autorităţilor sau a unor privaţi, în care intrarea este gratis. Puzderia acţiunilor de acest fel e alarmantă, iar pe termen mediu şi lung iniţiativele astea vor avea un efect cât se poate de negativ chiar şi asupra artiştilor care de dragul onorariilor acceptă fără să crâncească aceste şuşe. Din fericire, majoritatea oamenilor înţeleg că artiştii trebuie să fie plătiţi de public. Aşa e normal. Căci la rândul lor şi ei au facturi de gaz de achitat. Şi, bănuiesc, că directorul zonal al EON-ului nu acceptă ca un muzician să-şi plătească factura printr-un concert . Nu ne rămâne decât să sperăm ca organizatorii de evenimente să înţeleagă şi ei că biletul de intrare e un semn de respect. Atât pentru cel care scoate bănuţul din buzunar cât şi pentru artistul care se produce pe scenă.

2 COMENTARII

  1. Articolul e dezolant de ilogic și până la urmă absurd. Unu la mână, pentru factura de gaz a bietului artist, ce contează dacă banii vin din buzunarul unei instituții (CL, CJ) sau din banii fanilor? Doi la mână, de ce vorbim per ansamblu de „industria” română, credeam că „industria” se descurcă bine promovând non-talente pe ecranele televizoarelor și la radio, și impresarii non-artiștilor nu se plâng. A, vorbim de indie, vorbim de artiști care nu se bucură de promovare, artiști noi și talentați, care merită un ban din buzunarul nostru? Păi ei mai sunt industrie? Într-adevăr, munca artistului trebuie răsplătită cumva, dar numai dacă e de calitate. Plângem de milă unei industrii muzicale românești care nu produce nimic de valoare, unor formații precum Cargo, Iris, Holograf și încă o sută ca ele, care pun aceeași placă stricată de ani de zile și se pretind adolescenți la vârsta senectuții? Unii dintre cei care vin și cântă pe gratis (adică din banii consiliului local, care sunt banii contribuabililor, deci tot pe banii noștri, iaca logică) ar trebui să fie recunoscători că au ocazia să-și prezinte mizeriile unui public prea stupefiat de căldură, alcool și lipsă de educație pentru a distinge valoarea de non-valoare… Ar mai fi și altele de zis, dar mai bine ai da articolul jos, că e ridicol…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.