Flavius Chiș, magistratul care a murit împreună cu toată familia într-un teribil...

Flavius Chiș, magistratul care a murit împreună cu toată familia într-un teribil accident, ar fi devenit azi prim-procuror. Cine sunt cei doi români răniți în tragedie FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Astăzi procurorul Flavius Chiș trebuia să își împlinească visul și să devină prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. Nu a fost să fie, bărbatul de 44 de ani a murit în timp ce se întorcea din vacanță, cu două zile înainte să se vadă instalat în funcție.

Screen Shot 2015-07-13 at 19.30.01Cel care trebuia să fie instalat azi în funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Flavius Chiş, a decedat într-un accident de maşină, pe autostradă, în Slovenia, luni. Odată cu el au murit a doua sa soție, Ioana, de 35 de ani, băiatul lor, Cezar, în vârstă de 6 ani și soacra procurorului, o femeie de 60 de ani.

accident-tragic-slovenia-procuror-aradean-4-700x522Creștin declarat și implicat activ în comunitatea sa, Chiș, care se afla la a doua căsătorie, era, din punct de vedere profesional, un procuror desăvârșit, spun colegii săi. Timp de 12 ani Flavius Chiș a fost avocat apoi, din 2006, s-a angajat la Parchet, unde, în 2012, a devenit adjunct al prim-procurorului.

accident-tragic-slovenia-procuror-aradean-3-700x466„Era foarte meticulous, foarte riguros juridic la tot ce se întâmpla în instanță sua la verificarea sentințelor.


El nu instrumenta dosare; fiind prim-procuror adjunct era reprezentantul Ministerului Public în fața instanței de judecată”, a mai explicat Antoanela Ianota, cea căreia urma să îi ia locul în funcție.

accident-tragic-slovenia-procuror-aradean-2-700x459Flavius Chiş revenea cu familia din Italia, unde își petrecuse vacanţa. Conform presei slovene, autoturismul în care se afla Chiș, oprit pe banda de urgență, a fost lovit de o autocisternă și proiectat în stâncile de la marginea autostrăzii. În accident au mai fost implicați doi români care călătoreau cu altă mașină, un bărbat de 52 de ani și o femeie de 51 de ani, care au fost răniți și transportați la spitalul din Ljubljana. Potrivit informaţiilor newsar,ro, este vorba de Camelia Dogariu, şefa Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii, şi de soţul acesteia. Cei doi soţi se aflau într-un VW Golf şi călătoreau împreună cu familia magistratului care a pierit în tragicul accident.

accident-tragic-slovenia-procuror-aradean-6-700x459Ministerul Afacerilor Externe informează că „la nivelul autorităţilor slovene există o anchetă în curs de desfăşurare pentru clarificarea circumstanţelor producerii accidentului”.

Marius Chiș, fratele procurorului, a plecat ieri în Slovenia pentru a se ocupa de repatrierea trupurilor rudelor sale. Înmormântarea nu a putut fi încă programată, având în vedere că nu se știe cât vor dura formalitățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.