Primar trimis în judecată pentru că și-a oferit singur o locuință socială...

Primar trimis în judecată pentru că și-a oferit singur o locuință socială în blocurile ANL. Ce avere impresionantă are edilul

2
DISTRIBUIȚI

simi4-620x400

Fostul primar al oraşului Oţelu-Roşu, Iancu Simion-Simi, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. El este acuzat că a închiriat un apartament ANL de la instituţia pe care o conducea, documentul fiind semnat de către viceprimar, care, la rândul său, a primit apoi o locuinţă ANL, în baza unui contract semnat de fostul edil.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au au dispus trimiterea în judecată a lui Iancu Simion – Simi, fost primar al oraşului Oţelu-Roşu, judeţul Caraş-Severin, pentru conflict de interese.

Conform rechizitoriului, fostul primar, în calitate de edil şi preşedinte al Comisiei de distribuire a locuinţelor ANL, a dispus, în 9 noiembrie 2010, întocmirea documentaţiei de închiriere a unui apartament ANL între Primăria Oţelu-Roşu şi el însuşi, contractul de închiriere şi fişa de calcul fiind semnate, în absenţa sa, de viceprimarul oraşului.

Ulterior, în decembrie 2010, Iancu Simion-Simi a dispus încheierea unui contract de închiriere pentru o altă locuinţă ANL, între Primăria Oţelu-Roşu şi viceprimarul oraşului Oţelu-Roşu, pe care l-a semnat, deşi beneficiase anterior de foloase din partea acestuia.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Caransebeş.

Screen Shot 2015-07-06 at 16.15.26Potrivit declarației de avere pe care fostul edil a depus-o în 2008, când încă era primar, acesta deținea la momentul închirierii locuinței ANL 12 ha teren agricol, 1 ha luciu de apă, 1 apartament de 74 mp în Oțelu Roșu, cumpărat în 2008, două case a câte 80 mp fiecare, una la Glimboca și alta la Obreja, o altă casă la Poiana Mărului.


Conducea o mașină de teren, dar mai avea în garaj un Peugeot și un tractor, deținând, totodată, bijuterii în valoare de 100.000 de lei.

Fostul primar mai fusese trimis în judecată, alături de alţi doi edili, de fostul şef al APIA Caraş Severin şi de un patron, pentru corupţie şi fraudarea fondurilor europene.

Iancu Simion a fost primar al oraşului Oţelu-Roşu din 2004, iar în perioada 1990 – 2003 a fost primar al comunei Glimboca, judeţul Caraş-Severin. El a fost secretar general al PDL Caraş-Severin, iar după plecarea lui Frunbzpverde la PNL a preluat interimar conducerea filialei judeţene a partidului. ( Sursa foto: Express de Banat)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.