Scrisoarea deschisă a unui timișorean care îl face praf pe primarul Robu:...

Scrisoarea deschisă a unui timișorean care îl face praf pe primarul Robu: „Narcisismul maladiv și vădit, frustrările care vă fac să vă ascundeți cu gel estompator părul cărunt”

17
DISTRIBUIȚI

robu despre vizita dna la primarie01_resize

Robu e pus la punct constant de timișorenii care nu mai sunt dispuși să îi suporte aroganțele. Declarațiile date ieri la PRESSALERT.ro au iscat un nou val de reacții.

Corneliu Vaida i-a transmis, prin intermediul blogului său, o scrisoare deschisă. Vaida nu e la prima scrisoare pe care i-o adresează, public, edilului ales. El a protestat în repetate rânduri împotriva situațiilor nefuncționale din Primărie. Reacția de acum vine în urma declarației arogante prin care primarul Timișoarei a explicat de ce își permite să îi trateze ”de sus” pe interlocutorii săi, cetățeni ai Timișoarei, după ce, zilele trecute, a apostrofat  puternic o femeie în etate care voia să îi adreseze câteva întrebări, simțindu-se deranjat.

Screen Shot 2015-07-22 at 09.54.52Redăm în cele ce urmează textul integral al scrisorii:

”Domnule Primar,

Cu toate că de câteva luni, ca urmare a postărilor mele critice la adresa acțiunilor dvs., m-ați blocat pe pagina oficială, vă scriu aici , fiindcă știu că mai devreme sau mai târziu veți citi aceste rânduri.

Am avut ocazia să conversăm de câteva ori, atât în viața reală cat și în mediul virtual, însă fără folos. Fără folos pentru Timișoara – să fim bine înțeleși!

Mărturisesc că acum trei ani nu v-am votat, chiar dacă sunt filo-liberal convins, și decizia mea de abținere electorală a avut la baza atât (in)activitatea dvs. din Senatul României, cât și campania electorală în care dvs. ați fost absent(chiar și când erați cu cordul sănătos!), iar toată treaba v-a făcut-o staff-ul electoral plătit cu generozitate de știți dvs.(și eu!) cine!

Mă uit și azi la textul promisiunilor electorale de pe pliantul dumneavoastră de campanie.  Nu pot decât sa mă felicit că mi-am anulat votul pt. primar! Bilanțul promisiunilor dvs. e trist și denotă credibilitatea pe care ați pierdut-o galopant. În afară de lacheii de partid și câte un yes-man ratacit pe pagina dvs. de facebook, nimeni nu vă mai crede!

Crizele de nervi manifestate în plenul CLT si  pe facebook arată cu claritate ce fel de om sunteți. Cameleonismul manifestat în rocadele politice la care sunteți părtaș, narcisismul maladiv și vădit, frustrările  care vă fac să vă ascundeți  cu „gel estompator” părul cărunt, hilofobia care v-a determinat să modificați proiecte de amenajare a domeniilor publice – tăind sute de copaci seculari, promovarea kitchului – și aici mă refer la insistența cu care doriți să transformați Bega și malurile din zona centrala într-un soi de  … „Luna Park”, vă descalifică pe zi ce trece!

La toate astea se pot adăuga și proiecte fantasmagorice ca „metroul” , pasajele subterane în defavoarea pasajelor supra-terane pe doua nivele, permisivitatea exagerată față de țiganii care slutesc orașul cu clădiri neconforme si modificate ilegal, cat și comportament ultragiant, dezinteresul vădit pentru valorile locale – ale Timișoarei, nu ale Bocsigului dvs.


natal -, coroborat cu lipsa capacității de dialog real cu cetățeanul nemulțumit, mă fac să cred că salariul pe care vi-l plătim noi toți timișorenii, îl încasați nemeritat!

Vă mai suportăm capriciile un an cu speranța că PNL-ul va putea avea un candidat credibil la fotoliul de Primar al Timișoarei, demnitate de care nu prea ați fost prea … demn,  părerea mea!

Și pentru ca sunt un tip pragmatic și tolerant, vă împrospătez memoria cu  promisiunile dvs.  –  cine știe – poate în acest ultim an, veți face un efort și le veți lua în lucru – măcar!

Cu cele mai alese resentimente,

Corneliu Vaida

cetățean contribuabil și nemulțumit

vaida corneliu

PS: Deunăzi un ex-timișorean, trăitor în SUA pe care cu atât drag o vizitați, mi-a spus că în orașul în care trăiește el(Portland(OR), care are o populație comparabila cu Timișoara(~ 500.000 de locuitori) sunt 1,5 mil. (!) de copaci!În cazul în care vreun copac prezintă pericol de prăbușire, poți să-l tai (însă doar după o expertizare) apoi trebuie obligatoriu sa plantezi altul exact în același loc!

Cum de n-ați învățat asta în SUA și ați reținut doar kitchurile hidro-luminoase din Las Vegas?

PPS: Domnule Robu, azi(20.07.15) presa locală – cu referire la un alt cetățean nemulțumit și blocat de dvs.,  vă citează cam așa: „…nu ați înţeles exact, nu sunt acid cu cei care au altă părere decât mine, sunt extrem de tolerant cu orice opinie, cu condiţia să fie exprimată decent şi respectuos. Acel individ care face acum mult tapaj a primit de la mine un mesaj în care i-am spus, în traducere liberă, pentru că forumula pe care i-am scris-o eu în specializarea mea, acea formulă în traducere liberă sunt convins că nu a avut capacitatea să o înţeleagă. Ca să discuţi cu mine trebuie fie să ai bun-simţ, chiar dacă atunci nu mai contează nivelul de studii sau de pregătire. Nu mai contează ce eşti dacă ai bun-simţ. Dacă eşti inteligent, stau de vorbă cu tine chiar dacă eşti lipst de bun simţ. În cazul cu pricina, persoana în cauză este şi lipsită de inteligenţă şi de bun-simţ. I-am spus că nu avem ce să discutăm, nu îmi mai polua pagina cu tot felul de mesaje. Acesta este un personaj special. Dumneavoastră nu aveţi preri diferite faţă de mine? Aveți și nu v-am aplicat formula aceea. Dar în cazul unora trebuie să te protejezi, fiindcă nu accept să mă agaseze la nesfârșit. I-am dat o formulă care era grad de inteligenţă plus nivel de bun simt mai mare sau egal cu K, condiţie de a-mi fi interlocutor. Ce mare lucru am făcut?”.

În ce mă privește, deoarece am avut parte deacelași tratament din partea dvs., vă anunț că mi-a fost testată inteligenta de către un psihologul unei agenții internaționale de recrutare și rezultatul  a fost un coeficient IQ de 141. Ținând cont de acest rezultat și de faptul că nu v-am insultat în postările mele, care ar fi explicația blocării subsemnatului pe contul dvs. de facebook?”

 

 

17 COMENTARII

 1. Voi toti sunteti niste carcotasi care nu aveti nimic mai bun de facut decat sa va legati de tot ce se intampla in orasul acesta, nu poti sa reconstruiesti timisoara peste noapte si fara mizerie, este un proces normal. In ciuda tuturor criticilor orasul acesta a progresat mult fata de acum cativa ani, incepe sa arata cum ar trebui.
  PS: Legat de blocarea utilizatorilor, omul are dreptul sa blocheze pe cine vrea, nu este obligat sa raspunda tutor la intrebari averante,

  • Era de asteptat sa apara comentariile postacilor ca la toate articolele care-l pun intr-o lumina nefavorabila pe edil

  • Gramatica limbii romane iti face probleme! Mancatul de litere sau scrisul dupa dictare iti face fite! Mai citeste o carte inainte sa te apuci de scris!

 2. lasa primarul sa-si faca treaba pentru ca face o treaba calumea , si sincer uitete la tine ce poza ti-ai pus cu descriere „nemultumit” =))), daca te plictisesti …, adica sigur te plictisit tare de trimiti atatea scrisori fa ceva sa-ti omori timpu

 3. Primare , esti atat de atasatde persoana ta ca seara te saruti singur in oglinda inainte de culcare. O sa pierzi cu brio scaunul de primar si atunci poti sa blochezi pe cine vrei . Astazi esti persoana publica si trebuie sa ai inteligenta sa nu refuzi dialogul , chiar si contradictoriu. Altfel este un monolog de proasta calitate sau un dialog cu „ramele ” din jurul tau care ca sa suga din banul public te periaza zi lumina. Un prefacut si un misogin mai mare ca tine nu exista. Te urasc si majoritatea oamenilor de buna credinta din primarie.

 4. Felicitari domnule Corneliu Vaida! Si alti specialisti in psihiatrie au pus diagnosticul mai demult, dar lipsa ,,simtului civic” al romanilor si nepasarea/blazarea timisorenilor au facut sa mai suportam GRANDOMANIA/MEGALOMANIA si lipsa de educatie a primarului rrobu:
  1. I-a facut ,,mineri” pe profesorii care au avut curajul sa-l infrunte!
  2. I-a facut ,,cu oua si otet” pe medicii care au spus ca nu face bine mutand spitale!
  3. Lasa sa astepte in soare sute de oameni la zile de comemorare ca sa se plimbe el cu tranvaiul/microbuzele electrice ca si un copil neajutorat!
  4. Urla ca un bezmetic la jocul de fotbal, aducand doar circ echipei Poli!
  5. Canta ca un lautar melodii jalnice si asteapta sa fie aplaudat!
  6. Pleaca prin concedii in zone exotice vorbind/postand pe facebook pe banii contribuabililor!
  7. Taie pomii si distruge spatiile verzi (mai ales din centrul orasului asemenea lui ceasca) pentru a construi cu ,,pas de melc” betoane si terase!
  NOI timisorenii suntem vinovati ca am votat tot un NOMENCLATURIST comunist pcr-asc!

  https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB8QFjAAahUKEwj8wZifrO7GAhUqF9sKHU1oCbk&url=http%3A%2F%2Fwww.pressalert.ro%2F2013%2F06%2Fverdicte-necrutatoare-ale-psihologilor-pentru-primarul-nicolae-robu-la-un-an-mandat-vezi-concluziile-si-recomandarile-specialistilor%2F&ei=slevVfygGaqu7AbN0KXICw&usg=AFQjCNGDJwiGDTe-Twzp0BRO16jpSEnALw

 5. No las’ ca-i bine…..totul e super…..Primar mandru,exotic, cu postari pe fb din mijlocul discotecilor din ibiza, plete in vant…ca rockerii, cantaret la chitara, drone,taieri,pavari cu maramureseni,pasaje de 3m, realizate in 3 ani, plimbari la ceas de seara la dat duma prin oras si la degustari de trufandale si fainoase, ciorapi lungi, asemeni jucatorilor de tenis,tricou cu nasturei, bagat in pantalonii ridicati pana la piept,burta de om politic, sedentar,prosteala maxima aruncata in faciesul omului credul si subjugat de sistem,echipe de obedienti colaboratori internauti…sunt plictisit sa scriu dar lista poate continua foarte mult.Rad scriind aceste randuri si ma distrez de minune deoarece meritati tot ce se intampla.Timisoara primul oras liber al Romaniei, eliberat de „agenturile” straine a ajuns acolo unde a fost programat sa ajunga, pe baza oamenilor slabi care traiesc in el.

 6. Toti care sunt alaturi de primar se obsearva ca faceti parte din acelasi partid, si in plus de asta ce spuneti de ce s-a facut in Piata Libertatii, nu mai este un pom s-au o banca unde pensionarii sa mai stea putin la umbra si sa isi mai depene amintirile si porumbeii sa mai bea putina apa, mai ales pe asa canicula.

 7. Il denumea cineva pe Robu ,,primatul,,…un fel de amalgam intre primata si primar…si mare dreptate avea.
  Iar asta cu maimutele imi aduce aminte de un proverb…african …parca: ,,Cu cat urca maiumuta mai sus cu atat mai mult isi arata curul,,
  Proverbul este adeverit de acest bocsigean ajuns primar in cel mai mare oras al Banatului.
  Banat pe care nici o vinitura nu il poate intelege.
  A distrus tot ce nu a reusit celalalt minunat, rromul Ciuhandu….
  Multumim prostimii care au votat cu capul la mici si plase moca…
  Trista soarta are Banatul asta…de la bogatia zonei si caracterul bland si primitor al oamenilor ni se trag toate ponoasele…
  Viniturile vor ingropa si distruge zona asta…

 8. Din pacate, acest filo-liberal, dupa cum se auto-intituleaza, are foarte mult timp liber. Da, este limpede ca nici primarul nu e cel mai breaz, insa domnul este cunoscut ca un fel de ‘wannabe formator de opinie’, tot incearca, dar nu-i prea iese. Cumulat, reprezinta arhetipul romanului nemultumit, care intotdeauna are o idee despre idee, despre ceva, cum crede el, (doar) asa se poate. Domnul filo-liberal ar fi fost la fel de nemultumit, indiferent de cine ar fi fost primar si ce ar fi facut. O spune chiar dansul pe blogul sau: Am tot timpul ceva de spus și cum nu mă ascultă nimeni, nu-mi rămâne decât să scriu! Pe cand o noua aparitie la Teo?

 9. Acest individ, Vaida, e un escroc in haine de timisorean. Ce a facut el, in afara de a denigra mereu oameni care fac ceva? Nimic!!! Un laudaros care traieste pe spinarea prietenilor sau a fraierilor care ii permit! Acest om fara valoare a cautat mereu sa fie in apropierea VIP-urilor, ex. Teo Trandafir, pe care le denigreaza apoi. Un gunoi! Ce face el pt.oras? Rusine Vaida! Esti mascariciul Timisoarei. Un linge blide…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.