HALUCINANT Peste 300 de timișeni, proprietari pe autostrada A6. Cum este posibil

HALUCINANT Peste 300 de timișeni, proprietari pe autostrada A6. Cum este posibil

0
DISTRIBUIȚI

autostrada arad timisoara

Un caz uluitor se petrece la limita hotarelor dintre Lugoj și Coșteiu. Statul Român a început procedurile de expropriere pentru pământul unde astăzi rulează autovehicule pe Autostrada A6, însă nu le-a finalizat, conform cetateanul.ro.


Așa s-a ajuns ca trei sute de terenuri peste care a fost construită Autostrada să nu fie proprietatea Statului Român, cum ar fi normal, ci sunt în continuare în posesia vechilor deținători care au acasă titlul de proprietate pe teren.
Dacă în alte situații, proprietarii au fost chemați la primăriile aparținătoare și li s-au plătit și banii, în cazul prezentat de noi deținătorii de teren nici nu au fost înștiințați oficial despre expropriere, nu li s-a emis niciun act de expropriere, totul a rămas la emiterea acelui HG 203/2012.
”Într-un stat de drept proprietarul poate fi expropriat doar după o justă și prealabilă despăgubire. Terenurile sunt munca bunicilor noștri. Pe lângă că s-a stabilit de plată un preț derizoriu și discriminator de 1,14 lei pe mp, până la data în care vorbim nu s-a plătit nimic. Putem spune că este aproape o naționalizare. Este un abuz de putere al Statului Român. Noi ne-am adresat inclusiv la Președinția României. Apoi am scris la Guvern care a transmis problema la Prefectura Timiș. Aceștia au trimis la Drumuri și Poduri la Timiș, când exproprierea ține de Guvern. Noi oricum vom ieși în stradă și blocăm autostrada, dacă nu se rezolvă ne adresăm Parlamentului Europei”, ne-a declarat Lucia Mladescu, unul din sutele de proprietari, pentru sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.