SECHESTRU pus de DNA pe un apartament al lui Ponta, pentru recuperarea...

SECHESTRU pus de DNA pe un apartament al lui Ponta, pentru recuperarea unui prejudiciu de 51.321 de lei

0
DISTRIBUIȚI

victor ponta 100 p

Procurorii au pus sechestru asigurător pe un apartament al lui Victor Ponta, pentru a recupera prejudiciul de 51.321,80 de lei care ar fi fost produs de acesta prin complicitate la evaziune fiscală, sumă stabilită în urma expertizei efectuate în dosarul „Turceni – Rovinari”, potrivit DNA.

„Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală şi contabilă dispusă în cauză, la data de 19 august 2015, inculpatului Ponta Victor-Viorel i s-a înmânat un exemplar al expertizei şi i s-a comunicat faptul că s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra unui apartament aflat în proprietatea inculpatului, în vederea recuperării prejudiciului.


Potrivit raportului de expertiză, prejudiciul produs ca urmare a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală reţinută în sarcina inculpatului Ponta Victor-Viorel se ridică la suma de 51.321,80 lei”, arată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un comunicat de presă.

DNA a precizat că prejudiciul stabilit constă în obligaţiile fiscale de la care s-ar fi sustras SCA „Şova şi Asociaţii”, reprezentată de Şova Dan-Coman, cu ajutorul lui Victor Ponta, în calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

„Ajutorul a constat în aceea că Ponta Victor-Viorel a pus la dispoziţia contribuabilului SCA «Şova şi Asociaţii», înscrisuri falsificate (facturi şi rapoarte de activitate), menite să justifice viitoarele plăţi pentru prestarea unor activităţi juridice fictive ale cabinetului de avocatură Ponta Victor-Viorel către SCA «Şova şi Asociaţii». În realitate, Ponta Victor-Viorel nu a efectuat nici un fel de activitate profesională pentru SCA «Şova şi Asociaţii»”, se mai arată în comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.