Timişorenii pot să îşi exprime în mod oficial nemulţumirile legate de RATT....

Timişorenii pot să îşi exprime în mod oficial nemulţumirile legate de RATT. Ce sondaj face regia şi ce schimbări sunt aşteptate

0
DISTRIBUIȚI

tramvaie reabilitate03_resize

Este incontestabil faptul că, la capitolul transport în comun, orașe precum Cluj-Napoca sau Oradea sunt cu mult deasupra Timişoarei, cel puțin în ceea ce privește tramvaiele. În vreme ce în cele două orașe menționate circulă vehicule noi, Timişoara se mândreşte doar cu două tramvaie reabilitate la preţul de 480.000 euro bucata. Iar felul în care arată vehiculele RATT este doar o mică parte a problemei din oraşul în care gratuităţile sunt la ordinea zilei, fără a se ţine cont, de multe ori, de veniturile beneficiarilor.


Vara, însă, este cel mai bun anotimp pentru a vedea la prima mână problemele RATT.

Astfel, pe rute precum Piaţa 700 – Calea Bogdăneştilor sau Piaţa 700 – Torontal circulă doar tramvaie, iar timişorenii care se încumetă să îndure temperaturile de peste 40 de grade din tramvaie plătesc acelaşi preţ pe bilet ca şi cei care circulă pe rute unde sunt autobuze climatizate. Acum, municipalitatea pare să aibă în plan noi schimbări, astfel că toţi cei care doresc să îşi spună punctul de vedere cu privire la calitate mijloacelor de transport în comun ale RATT sunt invitaţi să o facă.

„Începând cu toamna anului 2014 și până la finalul anului 2015, în cadrul municipiului Timișoara și al Polului de Creștere Timișoara se desfășoară un amplu proiect de strângere de date și informații cu privire la toate tipurile de transport în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, studiu impus de Uniunea Europeană și necesar accesării de fonduri europene în perioada 2014 – 2020. În cadrul acestui plan, una din chestiunile abordate este cea referitoare la calitatea transportului public din capitala Banatului, acest lucru dorindu-se a fi studiat cu ajutorul chestionarului de față”, spune textul din introducerea sondajului.

Acesta are 19 întrebări și poate fi completat în câteva minute, urmând a fi popularizat atât pe site-ul RATT, cât și pe cel al Primăriei Timișoara.

Cei interesați pot consulta și completa chestionarul AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.