Consilierul local Alfred Simonis, la PRESSALERT LIVE: „Să obligi serviciul juridic să...

Consilierul local Alfred Simonis, la PRESSALERT LIVE: „Să obligi serviciul juridic să avizeze ceva ce nu este legal este cel puţin abuz în serviciu”. Cum se poate rezolva finanţarea cluburilor sportive

0
DISTRIBUIȚI

freddy simonis

Unul din cele mai fierbinţi subiecte din urbea de pe Bega a fost dezbătut în această seară la PRESSALERT LIVE de moderatorul Dragoş Boţa şi invitatul acestuia, şeful consilierilor locali PSD, Alfred Simonis. Problema blocării finanţării echipelor de sport din urbea de pe Bega, urmare a constatărilor unui raport al Curţii de Conturi, dar şi insistenţele primarului Robu de a obliga serviciul juridic să semneze pentru o finanţare alternativă până la finalizarea contestaţiei depuse de PMT au fost subiecte care au născut reacţii dure din partea lui Simonis.

Legat de ameninţările primarului la adresa serviciului juridic, care nu a semnat pentru finanţarea echipelor sportive, Simonis a declarat că „domnul Robu nu înţelege nici acum, după trei ani de mandat, când putem spune că a acumulat o experienţă administrativă pe care la început nu o avea, domnul Robu nu înţelege că nu e pe moşia dânsului.


Domnul Robu nu ascultă punctele de vedere nici ale DNA, nici ale Curţii de Conturi, nici ale servicului juridic. Eu v-am mai spus că domnul Robu s-ar putea numi «primarul face şi ştie tot». Să obligi serviciul juridic să avizeze ceva ce nu este legal este cel puţin abuz în serviciu”.

După ce a precizat că el a votat împotriva proiectului de finanţare temporară a echipelor de handbal, baschet, rugby şi fotbal şi a Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, Simonis a mai spus că el nu înţelege cum nu se poate aplica un proiect care a avut aviz juridic.

Cât despre soluţia pentru sport, Simonis a spus că „eu, împreună cu colegii mei, am mai spus că soluţia pe care a adoptat-o consiliul local – finanţarea aproape integrală a structurilor sportive – indiferent că ne referim la handbal, baschet sau rugby – din punctul meu de vedere este greşită. Nu se încurajează de niciun fel investiţia privată în sport, aşa cum se întâmplă în ţările civilizate, ba mai mult, am retras de la finanţare echipe care aveau mai mult de jumătate din finanţare privată. Încurajăm cheltuirea banului public pe echipe de sport, pe salarii date unor jucători care vin din ţări străine, în loc să rezolvăm probleme care sunt mai importante”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.