Corespondență specială de la fotoreporterul Adrian Pîclișan: război între imigranți și autoritățile...

Corespondență specială de la fotoreporterul Adrian Pîclișan: război între imigranți și autoritățile maghiare la granița dintre Serbia și Ungaria UPDATE 2 Vezi o GALERIE FOTO cu imagini de la Röszke

4
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1709047717">

migranti refugiati roszke ungaria serbia granita (6)

Stare de război la granița dintre Serbia și Ungaria, la punctul de trecere al frontierei de la Röszke, unde sute de migranți au rămas blocați după ce autoritățile ungare au sigilat practic granița.

Primele incidente au avut loc la amiază, când migranții care doreau să intre în Ungaria pentru a ajunge mai apoi în Germania au forțat gardul de metal, încercând să impresioneze forțele ungare de securitate cu copii. Fără succes, însă.

În jurul orei 16.30, migranții aflați pe autostrada care leagă Serbia de Ungaria au trecut la o nouă acțiune în forță: au aprins cauciucuri pe care le-au rostrogolit spre vama maghiară. Migranții strigă „Alah e mare!” și „Vrem să trecem!”. Forțele de ordine maghiare au folosit tunuri cu apă și au tras cu gaze lacrimogene în încercarea de a proteja frontiera.

Încă de la amiază, zona era în permanență survolată de elicoptere ale poliției și armatei ungare. Atmosfera este irespirabilă din cauza gazelor iritant-lacrimogene împrăștiate și a fumului de la cauciucuri, iar în spatele forțelor de ordine maghiare sunt masați militari.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Miercuri seara, situația a escaladat din nou la graniță. Refugiații au reușit să forțeze gardul construit de maghiari. Trupele speciale ale poliției ungare au intervenit în forță și au fost operate arestări.

 

UPDATE 2 Imagini suprinse în cursul zilei de azi, la Röszke:

4 COMENTARII

  1. Ungaria a dovedit inca odata ca poate lua masuri rapid. Romanilor le trebuiau 25 de ani sa dea o lege clara si sa o SI APLICE….LOL Tocmai de aia Hu e in Schengen si RO nu va fi inca muuuuulllllltttttaaaaaaaaaa vreme

  2. Personal sunt de acord cu actiunile luate de unguri…. Nu poti sa stii cine sunt acesti oameni si ce vor! Sunt refugiati, imigranţi, teroristi… cam greu sa raspuns având în vedere faptul că sunt şi femei şi copii cu ei; având în vedere acţiunile lor de-a lungul timpului şi că sunt gata să moară şi să omoare pe oricine punând ca motiv/scuză/bază credinţa lor! Consider că ei ar trebuie ţinuti sub supraveghere în orice ţară ar merge(de ţara respectivă) şi treptat integraţi sau repatriaţi! Trebuie mult discernământ, multă grijă! Să nu ne pară rău şi dacă îi primim şi dacă nu îi primim!

  3. Deci asa zisii „sirieni pasnici” s-au luptat cu politistii si si-au aruncat doi copii peste garduri,ca sa intimideze politia.Noroc ca ungurii au coloana vertebrala,nu ca noi si au reactionat prompt.Mai toti tinerii vanjosi ce ii vedeti sunt sau teroristi sau lasi ce au fugit din tara lor lasandu-si nevestele si copii prada razboiului.Sunt milioane de tineri sirieni,cei din SI sunt cam 35000,va dati seama ca daca s-ar fi mobilizat toti in armata,i-ar fi distrus de mult pe teroristi,dar ei se lasa dusi la moarte,ca oile la taiere..Intr-un clip,erau vreo 10 teroristi si vreo 60 de „oi”.Stiau ca oricum vor murii,dar nici unul nu a schitat vreun gest de rebeliune,s-au pus pe rand in genunchi si venea unul si el tragea cate un cartus in cap.In Europa sunt smecheri,trec granita ca prin branza,fara acte,refuza apa si mancarea ce nu e Halal,stau pe 30 de euro pe zi in Germania si freaca toata ziua menta,violand din cand in cand cate o pustoaica dupa care se pun sa strige Alllah Akkbar!Si sa militeze pentru introducerea legii Sharia in Europa,ca doar religia lor e adevarata si in rest,cine nu e de acord cu ei sa ramana fara cap…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.