Expoziție interactivă la Bastion. Cum poți învăța mai multe despre istoria Egiptului...

Expoziție interactivă la Bastion. Cum poți învăța mai multe despre istoria Egiptului antic

0
DISTRIBUIȚI

egipt4Muzeul Banatului din Timișoara le-a pregătit micilor timișoreni un alt mod de a învăța istoria universală veche. Copiii sunt invitați pe tronul faraonului, să deschidă un sarcofag sau să învețe tehnici de mumificare.

Îmbinând faptele istorice redate pe înțelesul copiilor cu elemente de butaforie, dar și ateliere interactive cu scop educațional – astfel sunt prezentate „Secretele Egiptului Antic” la Muzeul Banatului. Expoziţia itinerantă va putea fi vizitată din 16 septembrie în Timişoara, la Bastionul Theresia.

Conceptul original Emagic ajunge în Timişoara, și îi invită pe profesori şi părinţi, alături de copii între 6 şi 14 ani să descopere o parte din captivanta lume a Egiptului antic luând parte la activitățile de grup pregătite pentru ei: ateliere de bijuterii, hieroglife, mumificare etc. ”Copiii vor putea intra într-o piramidă, se vor putea așeza pe tronul faraonului, vor putea deschide un sarcofag sau crea singuri amulete dupa modelul celor din antichitate, descoperind la fiecare pas semnificația lucrurilor pe care le ating, transmit organizatorii evenimentului.

egipt3Caracterul interactiv al acestei expoziții este principalul factor ce o diferențiază de o expoziție clasică pe teme istorice, iar faptul că cei mici pot să studieze îndeaproape exponatele și să se implice activ în procese de creație specifice vremii i-a surprins în mod plăcut pe vizitatorii edițiilor anterioare ale History Hackers”.

Biletele vor fi disponibile începând de miercuri, 16 septembrie, la sediul Muzeului Banatului (Bastionul Theresia, str.


Martin Luther nr.4)la următoarele categorii de prețuri: bilet pentru copii sub 14 ani – 20 de lei, bilet pentru adulți – 35 de lei, bilet pentru familie (3 persoane) – 70 de lei, bilet pentru familie (4 persoane) – 80 de lei, pachet de grup (minim 10 de copii) – 20 de lei/copil (însoțitorul de grup intră gratuit), pachet de grup (minim 30 de copii) – 15 de lei/copil (însoțitorul de grup intră gratuit).

egipt1Expoziția rămâne dechisă până pe 30 noiembrie în mansarda B1 a Bastionul Therezia și poate fi vizitată în fiecare zi, de marți până duminică inclusiv, între 10.00 – 19.00 (pauză 14.00-15.00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.