Mai puține apartamente scoase la închiriat în Timișoara, chiar în perioada în...

Mai puține apartamente scoase la închiriat în Timișoara, chiar în perioada în care studenții caută locuințe. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

blocuri

În plin „sezon al chiriilor”, datorat debutului de an universitar și școlar, o analiză realizată de specialiștii imobiliari relevă o scădere importantă a ofertei de apartamente disponibile spre închiriere.

În Timișoara, oferta apartamentelor de închiriat a scăzut cu 17 procente față de cele disponibile cu o lună mai devreme. Dacă în iulie s-au înregistrat 929 de locuințe noi scoase la închiriat, în august numărul acestora s-a redus la 773 de oferte noi.


Dintre ofertele publicate în luna august, 39% au fost pentru garsoniere (în creștere de la 38% anul trecut), 35% au vizat apartamente cu două camere (în scădere de la 41%), iar 14% se refereau la locuințe tricamerale (de la 18% în 2014). La fel ca în Capitală, crește numărul ofertelor de apartamente cu patru camere și mai multe, de la o pondere de 3% în 2014, la 12% în 2015.

„Scăderea volumului de apartamente de închiriat din marile orașe poate fi pusă, cel puțin în parte, pe seama stabilizării pieței achizițiilor și a reluării unei tendințe ascendente a prețurilor. Proprietarii sunt, probabil, mai optimiști și încep să-și recapete curajul de a-și scoate locuințele la vânzare, în loc să-și continue așteptarea și să se mulțumească cu veniturile obținute din închiriere”, apreciază Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.