Preoţii din Timişoara, încurajaţi să se implice în prevenirea consumului de droguri....

Preoţii din Timişoara, încurajaţi să se implice în prevenirea consumului de droguri. Cum recunoşti un om care se droghează

0
DISTRIBUIȚI

canabis

În Timiş sunt tot mai mulţi consumatori de droguri, printre drogurile preferate de tinerii din judeţ se numără canabisul, SNPP sau ketamina. Potrivit reprezentanţilor Centrului Antidrog Timiş, de foarte multe ori, familiile care se confruntă cu astfel de probleme apelează la preoţii în care au încredere. Tocmai de aceea, la sfârşitul acestei săptămâni, capela parohiei Timişoara-Iosefin a găzduit un seminat dedicat prevenirii şi combaterii consumului de droguri. La eveniment au participat mai mulţi preoţi şi elevi ai clasei de Teologie de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara.

„Este vorba despre un seminar care face parte din strategia de formare a Agenției Naționale Antidrog.


Acesta este dedicat preoților pentru că am avut în vedere rolul pe care aceștia îl au în comunitate, faptul că sunt foarte apropiați de membrii acesteia. În ceea ce privește structura seminarului și informațiile pe care noi le-am transmis beneficiarilor, acestea se referă la semnele după care familiile își pot da seama că propriul lor copil se poate confrunta cu consumul de droguri. Este vorba de semnele fizice, despre semnele comportamentale. Dacă luăm în considerare faptul că atunci când vrei să abandonezi comportamentul acesta de consum de droguri este nevoie să ai o voință foarte puternică, cred că preoții pot intervenii foarte bine pe această latură”, a declarat Adela Șleam, coordonatoarea Centrului Antidrog Timiș.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, de cele mai multe ori, atunci când se află la început, consumatorii de droguri nu conştientizează că au o problemă, iar pe de altă parte, nici părinţii nu ştiu că propriul lor copil se droghează. „Se întâmplă foarte des ca ei să acceseze serviciile de asistență adresate acestor categorii de persoane destul de târziu, când problemele se accentuează pe toate planurile, atât social, cât și medical, iar atunci, desigur, și rezultale vin mult mai târziu. Dar în soluționare acestor probleme, cu cât se intervine mai devreme, cu atât și rezultatele sunt mai repede obținute” , a mai precizat Adela Șleam.

Printre cele mai frecvente semne ale consumului de droguri se numără: ochi roşii, pupile dilatate, stare de oboseală, pierdere în greutate, izolarea, creşterea bruscă a cheltuielilor sau stare de nervozitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.